La Diputació reforça Penyeta Roja amb una trentena més de professionals per a garantir un curs "productiu i sense riscos"

La Diputació reforça Penyeta Roja amb una trentena més de professionals per a garantir un curs "productiu i sense riscos"
07/09/2020 -

L’inici del curs escolar al complex socioeducatiu de Penyeta Roja s’ha iniciat aquest matí puntual, a les 8.30 hores, amb importants novetats “per a garantir que l’any acadèmic 2020-2021 siga, tot i la pandèmia de Covid-19, el més productiu i amb els menys riscos possibles”. Així s’ha expressat la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, qui ha anunciat que el nou curs s’inicia a Penyeta amb la incorporació de quasi una trentena de professionals que vindran a reforçar acadèmicament l’alumnat, el que se suma a una important reducció de les ràtios per classe per a rebaixar les possibilitats de contagi per coronavirus. En el cas d’aquest complex s’ha rebaixat fins a una mitjana de 20 alumnes per aula.

Patricia Puerta ha valorat “molt positivament” la incorporació d’aquests professionals “perquè garantiran una atenció i una educació més personalitzada a les necessitats de l’alumnat, una qüestió que veiem imprescindible per a posar al dia els xiquets i xiquetes després de tants mesos fora de les aules”. Segons la vicepresidenta, es tracta “de l’augment més gran de la plantilla mai fet en aquestes instal·lacions, el que sense cap dubte millorarà considerablement el servei públic que es presta, ja que s’incorporen perfils de tota mena, des de mestres i educadors a psicòlegs”.

Puerta ha explicat que “aquest reforçament no serà passatger” i que s’allargarà més enllà de la pandèmia: “Amb el traspàs de la titularitat a la Generalitat del centre de recepció i d’acollida de menors hem decidit que la millor opció era recol·locar la majoria de professionals d’aquest servei en els tres centres que disposa Penyeta Roja: el centre de tecnificació esportiva, com al centre d’educació especial i la residència”.

La vicepresidenta ha supervisat hui al costat de directius del centre el retorn a les aules i ha pogut comprovar el desplegament del protocol que, des de l’àrea que presideix, la de Benestar Social, s’ha consensuat per a poder garantir la seguretat i la salut tant de l’alumnat com del personal que hi treballa.

Així doncs, aquest matí han retornat a les classes els xiquets i xiquetes del centre d’educació especial i de primària del centre de tecnificació esportiva, mentre que demà i dimecres ho faran de forma escalonada l’alumnat d’ESO. En total, s’ha reincorporat un centenar de joves i fins al dimecres ho faran un centenar més. Seguint el protocol establert, a la seua totalitat se’ls ha mesurat la temperatura, s’han rentat les mans en arribar, s’han col·locat en el seu espai assignat a l’aula, degudament separat per la distància mínima de precaució, i se’ls ha informat dels procediments a seguir mentre dure la pandèmia. “A més a més, també hem habilitat noves entrades a les instal·lacions i itineraris per accedir a les aules sense provocar cap aglomeració de gent”, ha informat la vicepresidenta. Pel que fa al pati, s’han establert torns i s’evitarà que hi haja contacte entre classes.

La vicepresidenta ha agraït a la direcció de Penyeta Roja tot el seu treball perquè aquest 7 de setembre l’alumnat tornara a les classes amb tota la seguretat i ha destacat que des de Vicepresidència es troben en contacte directe amb la Conselleria per tal d’adaptar al minut els protocols d’actuació en cas que fóra necessari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari