La Diputació transferirà en breu els cinc milions d'euros de #ReactivemEmpreses perquè els ajuntaments activen les ajudes a autònoms i pimes

El president Martí destaca que en 2021 la institució ha destinat 9,7 milions d’euros per als sectors més afectats per la crisi covid a través de #ReactivemEmpreses, el Pla Resistir i les ajudes del Patronat Provincial de Turisme a l’oci nocturn

La Diputació transferirà en breu els cinc milions d'euros de #ReactivemEmpreses perquè els ajuntaments activen les ajudes a autònoms i pimes
21/10/2021 -

Els ajuntaments de la província de Castelló rebran en uns dies les quantitats que els corresponen del pla #ReactivemEmpreses, un programa dotat amb cinc milions d’euros que permetrà activar la concessió d’ajudes municipals per a les pimes i microempreses en les 135 poblacions de la província de Castelló. És una informació oferida pel president José Martí al final de la Junta de Govern de la institució provincial, en la qual s’ha aprovat definitivament la quantitat assignada a cada població.

El president ha recordat que són «ajudes destinades a reactivar l’economia de la província, orientades a autònoms i petites empreses de sectors que han resultat especialment afectats per la crisi originada per la pandèmia». Sobre aquest tema, ha recordat que les bases inclouen un llistat de possibles sectors beneficiaris, encara que cada municipi, en l’exercici de la seua autonomia, podrà destinar-les als quals considere oportú».

En el llistat que proposa la institució provincial s’inclou, entre altres empreses, a les agències de viatges, de turisme actiu, indumentaristes, artistes fallers, farmàcies rurals, empreses de transport discrecional, floristeries, lloguer d’articles d’oci o esportius, orquestres, ceramistes o productors de formatges o vins.

El president ha destacat que la institució provincial ha realitzat en 2021 «un esforç sense precedents a favor de les petites empreses, posant en marxa ajudes per valor de 9,7 milions d’euros, xifra resultant de la suma de #ReactivemEmpreses, la contribució amb 4,2 milions d’euros a les ajudes parèntesis del Pla Resistir impulsat per la Generalitat Valenciana i el mig milió d’euros destinat a través del Patronat Provincial de Turisme a les empreses de l’oci nocturn». Segons ha explicat, «són camps que habitualment no estan contemplats en els pressupostos de la Diputació, però que enguany ha sigut necessari activar per la virulència de la crisi originada per la covid-19».

Martí ha recordat que «quan presentem els pressupostos de 2020 vam dir que eren uns comptes públics excepcionals i històriques per a un moment excepcional i històric, i aquest és el resultat». També ha volgut “agrair la labor realitzada pels treballadors de la casa per a tirar avant unes ajudes que no són fàcils d’activar pels condicionants administratius que imposa l’arquitectura legal per la qual es regeixen les administracions públiques».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari