La Diputació ja ha invertit aquest any 231.000 euros en 358 jornades de tractament terrestre contra mosquits i dos vols

També han referit que els tractaments terrestres són més efectius que els aeris i que aquests últims solo els autoritza la Conselleria de Sanitat Universal

La Diputació ja ha invertit aquest any 231.000 euros en 358 jornades de tractament terrestre contra mosquits i dos vols
10/06/2022 -

La Diputació de Castelló ja ha invertit en el que va d’any 231.000 euros en la realització en tot el territori de la província de Castelló de 358 jornades de tractament terrestre contra els mosquits i dues jornades de vols per a tractaments aeris. És una informació oferida pel president, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, els qui han explicat que en el present exercici s’ha millorat substancialment el Pla Provincial Contra els Mosquits, en el qual es contemplen 1.170 jornades de tractaments terrestres, enfront de les 900 de 2021, la qual cosa suposa un increment del 30% en executar-se 270 jornades més de tractament. La programació també inclou dues jornades de tractament aeris, ja realitzades, el doble que en els exercicis de 2019, 2020 i 2021, en els quals només va haver-hi una.

Són dades oferides en l’atenció als mitjans de comunicació que el president i la diputada han realitzat en la Marjaleria de Castelló, amb motiu de la sessió de tractament terrestre que s’està escometent en la zona. Allí, José Martí s’ha referit a les «millores molt significatives» que contempla el Pla Provincial en el present exercici, que «es duran a terme amb un cost inferior», ja que «la inversió anual en 2020 i 2021 va ser d’al voltant d’1 milió d’euros, mentre que l’adjudicació del nou contracte en 2022 s’ha efectuat per valor de 630.000 euros».

El tractament terrestre més eficaç

El president també ha recordat que «el tractament terrestre resulta més efectiu que l’aeri perquè segons ens indiquen els tècnics, amb el terrestre s’actua contra les larves i els mosquits adults, mentre que amb l’aeri solo s’ataquen larves».

Municipis de costa

Per part seua, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha explicat que aquesta setmana s’han efectuat 45 sessions de tractament, fonamentalment en localitats costaneres «perquè és on tenim una major presència de mosquits», encara que ha deixat clar que «el Pla Provincial, que està actiu tot l’any, contempla actuacions en tots els municipis».

Competència municipal

Jiménez també ha recordat que la Diputació s’encarrega de fer tractaments en zones de marjal o amb aigües estancades, mentre que l’actuació en zones urbanes competeix als ajuntaments.

No obstant això, ha assenyalat que «la lluita contra els mosquits és una tasca de tots» i que «si treballem units i d’una manera coordinada serem més eficients».

205.000 euros per a possibles vols

Durant la seua compareixença davant els mitjans, el president Martí ha tingut l’ocasió de departir amb el president i alguns integrants de l’Associació de Veïns de la Marjaleria, als quals ha explicat que la Diputació ha aprovat una partida addicional de 205.000 euros «en previsió que al llarg de l’any siga necessari escometre noves sessions de vols».

Condicions per a tractaments aeris

No obstant això, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha explicat in situ als representants veïnals que els tractaments aeris solo es poden realitzar quan els autoritza la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que al seu torn, únicament atorga autorització quan es donen les condicions que marca la normativa de la Unió Europea. En aquest sentit, ha assenyalat que «la legislació vigent només contempla els tractaments aeris «quan existeix una gran quantitat d’aigua acumulada, alguna cosa que no succeeix en l’actualitat perquè fa temps que no plou, i perquè amb la calor l’aigua s’ha evaporat, i quan a més, es detecta una elevada presència de larves».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari