La llei del Fons de Cooperació de la Comunitat introduirà la discriminació positiva per als xicotets municipis

El president de la Diputació mostra la seua satisfacció per l’anunci que el pagament del 50% pendent del Fons de 2019 s’abonarà en la primera quinzena de març

La llei del Fons de Cooperació de la Comunitat introduirà la discriminació positiva per als xicotets municipis
02/03/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha qualificat de «molt bona notícia» l’anunci realitzat pel director general d’Administració Local, Toni Such, que durant els primers quinze dies de març la Generalitat Valenciana abonarà als ajuntaments el 50% del Fons de Cooperació Municipal de 2019 que està pendent de pagament. És una informació que s’ha oferit en la reunió de la comissió de seguiment del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana celebrada hui a València, a la qual ha assistit el mateix president Martí acompanyat pel diputat provincial de Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet.

En opinió de Martí ha sigut una reunió «molt positiva» en la qual els representants de la Generalitat Valenciana han donat compte que en breu es promulgarà un decret que regularà el funcionament del Fons per al present exercici de 2020, en el qual per primera vegada, la Diputació de Castelló aportarà la mateixa quantitat que el Consell: 5,6 milions d’euros. «D’aquesta forma», ha recordat, «els municipis de la província percebran 11,2 milions d’euros incondicionats perquè puguen guanyar en autonomia de gestió i oferir millors serveis a les seues ciutadanes i ciutadans».

A aquests anuncis cal sumar «una altra bona notícia», ja que en el transcurs de la comissió de seguiment s’ha donat a conéixer la intenció de la Generalitat d’iniciar enguany la tramitació de la llei autonòmica que regularà el Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana i que substituirà al decret que estarà en vigor durant 2020. Un llei en la qual «s’introduiran criteris de discriminació positiva a favor dels municipis menys poblats, perquè és una de les línies fonamentals de treball de la Generalitat i de la Diputació, que ja ha introduït la discriminació positiva per als pobles xicotets en el Pla 135 de 2020».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari