Sanitat distribueix els primers tests d'antígens als departaments de salut

Els tests seran distribuïts a Atenció Primària i als Serveis d’Urgències hospitalàries per a ser utilitzats en persones amb símptomes

Sanitat distribueix els primers tests d'antígens als departaments de salut
14/10/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública distribuirà un total de 250.000 dosi de test d’antígens per a diagnosticar la COVID-19 de manera ràpida (en quinze minuts) tant als Serveis d’Urgències hospitalàries com a l’àmbit de l’Atenció Primària dels departaments de salut.

Per províncies, Castelló comptarà amb un total de 30.500 dosi, València amb 128.000 dosi i Alacant amb 89.000 dosi. Així mateix, el Servei Especial d’Urgències i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana comptaran amb un total de 2.500 dosi.

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a aquestes proves ràpides de detecció d’antígens precisament a través de l’última “Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de COVID-19”. En ella, especifica que actualment es disposa de dues proves de detecció d’infecció activa, una prova ràpida de detecció d’antígens i una detecció d’ARN viral mitjançant una PCR o tècnica molecular equivalent. La realització de l’una o l’altra dependrà de l’àmbit de realització, la disponibilitat i dels dies d’evolució dels símptomes.

Així, s’utilitzarà el test ràpid de detecció d’antígens per a qualsevol cas sospitós amb una evolució de símptomes menor a 5 dies, mentre que per als contactes es continuarà realitzant la PCR, tant en l’àmbit de l’Atenció Primària com en els Serveis d’Urgències hospitalaris.

Una altra novetat en la nova estratègia del Ministeri es refereix al moment de la realització de la PCR als contactes que, per als no convivents i en el cas de situacions especials (brots, centres educatius, etc.), es realitzarà el seté dia de la quarantena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari