La DOP Carxofa de Benicarló rebrà 57.000 euros per a canviar els plançons afectats pel fong verticillium i recuperar la producció

La DOP Carxofa de Benicarló rebrà 57.000 euros per a canviar els plançons afectats pel fong verticillium i recuperar la producció
23/05/2021 -

La Diputació Provincial ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de la ‘Carxofa de Benicarló’ per valor de 57.000 euros, que ajudaran a pal·liar el minvament de rendiment en la producció d’aquesta hortalissa observada en les últimes campanyes a causa del verticillium, un fong que ataca a les arrels de la planta, provocant una menor producció i la disminució de la qualitat.

La signatura del conveni ha sigut fruit de les reunions mantingudes pel president del Consell Regulador, Francisco Lluch; representants de la DOP; el president de la Diputació, José Martí; el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i la diputada provincial i alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles. En aquest sentit, és important recordar la visita realitzada el passat 22 de gener del present any a les instal·lacions de Benihort pel president Martí, el diputat Pérez i l’alcaldessa Miralles, on van ser rebuts pels responsables de la cooperativa i pel president de la DOP. Francisco Lluch.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha valorat la ‘Carxofa de Benicarló’, que és ”un dels nostres productes més emblemàtics”, i ha afegit que aquest suport resultarà útil als agricultors ”perquè podran canviar el plançó i frenar la malaltia de la verticilosis i recuperar els nivells idonis de producció”.

Amb aquesta subvenció el Consell Regulador també podrà executar activitats de control i promoció mitjançant la contractació d’un treballador que s’ocuparà de desenvolupar activitats de director tècnic i responsable de qualitat per a potenciar i promocionar la Carxofa de Benicarló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari