L’ecoparc mòbil de Reciplasa aconseguix reciclar 17.982 kg de residus en els seus primers sis mesos

L’ecoparc mòbil de Reciplasa aconseguix reciclar 17.982 kg de residus en els seus primers sis mesos
16/02/2022 -

L’ecoparc mòbil de Reciplasa aconsegueix reciclar 17.982 kg de residus en els seus primers sis mesos en funcionament. Els objectes que més s’han arreplegat són aparells elèctrics i electrònics, monitors, ferralla i metalls. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, explica que el motiu de la posada en marxa d’aquest servei és “assegurar que la població de xicotets municipis també puguen desfer-se adequadament dels seus aparells sense que hagen de traslladar-se a altres municipis amb ecoparc fixe. Per això, l’ecoparc visita 45 municipis de la zona centre de la província de Castelló”.

Els municipis que més residus han aportat són Betxí amb 2.625 kg, Atzeneta del Maestrat 1.632 i Benicàssim amb 1.394 kg. Als que han assistit més persones són Betxí, Benicàssim i Borriana amb 518, 257 i 119 respectivament. Però, atenent a la ràtio d’assistents en funció de la seua població total, les localitats que han aportat més a l’ecoparc són Toga, Espadilla i Torrechiva.

Garcia es mostra content amb “la resposta per part de la ciutadania. Açò demostra que era un servei que necessitaven i incentiva la separació en origen. Volíem facilitar este procés a les persones” i espera que “continue el bon funcionament i continue creixent el seu ús en els pròxims mesos”.

L’ecoparc recull piles esgotades, oli brut, bateries, llums, pintura, tòners d’impressora, aparells electrònics i la resta de residus que no van als contenidors habituals. Els usuaris poden consultar l’horari en la pàgina web de Reciplasa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari