L'educació de 2 a 3 anys serà gratuïta abans que acabe la legislatura

A més, Ximo Puig ha anunciat l’ampliació del Pla Edificant en 700 milions fins a 2027

L'educació de 2 a 3 anys serà gratuïta abans que acabe la legislatura
27/09/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, en el Debat de Política General, noves inversions en Educació, que permetran garantir la universalització de l’ensenyament de 2 a 3 anys en la Comunitat Valenciana abans que acabe la legislatura. En aquest sentit, es garantirà una plaça escolar gratuïta a les aules de 2 a 3 anys per a tots els xiquets i xiquetes. No obstant això, no serà l’únic impuls en l’àmbit de l’educació.

I és que com ha avançat Puig, per al curs 2021-2022, s’invertiran un total de 61 milions d’euros – un 10% més que el curs anterior – per a l’escolarització d’1 a 2 anys amb els bons infantils, que “permetran la conciliació, la generació d’oportunitats i reactivar l’economia”. Així, gràcies a aquest augment progressiu d’aquestes ajudes no només més famílies tenen accés al tram 0-3 i la xarxa d’escoletes públiques i privades compta amb més alumnat, sinó que es continua caminant cap a la gratuïtat de l’educació en aquest tram d’edat amb l’augment dels màxims d’ajuda.

En aquest sentit, si en 2015, es tractava d’una ajuda lineal de 60 € per persona beneficiària, sense tindre en compte les particularitats de cada família; ara, el Bo Infantil compta amb una ajuda mínima de 90 € i una màxima de fins a 220 €. Així i tot, l’objectiu és continuar implementant-les per a cobrir la totalitat del cost de la plaça.

La fi dels barracons cronificats

Així mateix, durant el Debat de Política General, Ximo Puig ha anunciat l’ampliació del Pla Edificant en 700 milions d’euros fins a 2027 per a continuar dignificant els centres educatius valencians. D’aquesta manera, quan acabe la legislatura, “haurem corregit una gran taca de l’autogovern: els barracons cronificats”.

En aquest punt, el president ha recordat que, hui dia, “no existeix alumnat en barracons sense que hi haja una obra en marxa per a la seua substitució, mentre que, en 2015, 8.600 estudiants estudiaven en barracons estructurals”. Aquesta transformació ha sigut possible gràcies a la posada en marxa del Pla Edificant que contempla mil milions en inversions, concretant-se en 878 actuacions de reformes i construcció en 6 de cada 10 centres educatius.

Així, en aquests moments, en tot el territori valencià, hi ha 136 centres educatius amb obres en execució dels quals 36 són de construcció nova, i, durant aquest curs escolar, estaran acabats 16 centres educatius nous amb una inversió de 76,9 milions d’euros. D’aquesta manera, les comarques de Castelló estrenaran 4 centres amb una inversió de 12 milions d’euros; en les de València es finalitzaran 6 col·legis nous amb un pressupost de 25,9 milions d’euros; i, finalment, s’estrenaran altres 6 centres a les comarques d’Alacant amb una inversió total de 39 milions d’euros.

Impuls a l’FP

Finalment, Puig ha assegurat la posada en marxa d’un Pla Estratègic d’Impuls a la Formació Professional dotat, aquest primer any, amb 31 milions d’euros, amb l’objectiu de garantir una ocupabilitat de qualitat per als i les joves, així com reformar la capacitat productiva de les empreses valencianes.

“Invertir en Educació no és despesa, és inversió. Per això, em compromet a donar a les universitats un horitzó estable per al seu finançament al llarg d’aquest curs”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari