Efectius continuen la retirada de neu dels accessos i alerten de la formació de plaques de gel

En el dispositiu participen 200 efectius, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles saler i 19 màquines pesades després d’un reforç

Efectius continuen la retirada de neu dels accessos i alerten de la formació de plaques de gel

Davant la borrasca Filomena, que hui ja dóna un respir a la Comunitat Valenciana i especialment a la zona més afectada, l’interior de Castelló, continua en marxa el dispositiu anti nevades amb l’objectiu de mantenir oberts els accessos als municipis i el seu interior i facilitar la circulació, sobretot davant possibles emergències. Un pla en el qual 200 efectius treballen sense descans especialment des del divendres que hui té al gel com a principal obstacle.

Tal com ha assenyalat el departament de bombers del Consorci, els efectius van estar realitzant durant tot el cap de setmana tasques de neteja de carreteres, en els accessos principals als municipis i també a l’interior d’aquests, on alguns pobles van arribar a quedar-se incomunicats o amb accessos molt difícils per la gran quantitat de neu acumulada. A Morella, per exemple, les masses de neu han sigut d’uns 60 centímetres en aquesta nevada històrica.

També s’està treballant en l’obertura d’accessos a masies i granges, atenent les diferents necessitats dels habitants i ramaders en punts com Vistabella, Forcall, Llucena i Morella, i s’ha obert accessos a altres infraestructures com la planta embotelladora de Begís o el càmping d’aquest municipi. Paral·lelament, s’està donant suport als serveis sanitaris en diferents necessitats, com la recollida de pacients de diàlisi que no poden desplaçar-se a causa de la nevada.

Des de primeres hores del dilluns, totes les màquines del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han représ les rutes de llevaneus i també per a escampar sal, a causa del risc de formació de plaques de gel. En el seu dispositiu diari, el departament compta amb 200 efectius, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles saler, i 19 màquines pesades de la Unitat de Maquinària i Logística, després de la incorporació de 14 màquines més de reforç en les últimes hores per a treballar en pistes i camins rurals d’accés a masies i granges.

L’equip de bombers i les autoritats han reiterat la necessitat de circular per carretera el menys possible per a evitar accidents i facilitar els treballs del dispositiu. Així mateix, han demanat molta precaució i evitar passar per davall de sortints i teulades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari