El Consell aprova 105 milions en ajudes a les empreses i persones més afectades per les noves restriccions sanitàries

arxiu

El Consell aprova 105 milions en ajudes a les empreses i persones més afectades per les noves restriccions sanitàries
29/01/2021 -

El ple del Consell ha aprovat un decret llei d’ajudes extraordinàries i directes per a les empreses, persones treballadores autònomes i persones treballadores dels sectors productius més afectats per les noves restriccions a la mobilitat dels ciutadans i a l’activitat de determinats sectors productius, adoptades en la Resolució del 19 de gener de la Conselleria de Sanitat davant l’agreujament de la situació de la pandèmia.

Aquest és el segon decret del Pla Resisteix per a la reactivació de l’economia valenciana. L’import global màxim de les ajudes previstes ascendeix a 105 milions d’euros, que es concediran en forma de subvencions de concessió directa.

Una de les particularitats d’aquestes ajudes és que podrà anticipar-se fins al 100% de l’import de la subvenció que en cada cas corresponga sense necessitat de constitució de garanties per part dels beneficiaris, atés l’import, a l’objecte i a la naturalesa extraordinària de les subvencions.

Les bases reguladores i la convocatòria de les diferents modalitats d’ajudes es tramitarà per procediment d’urgència.

Tipus d’ajuda

A través d’aquest decret llei s’estableixen tres modalitats d’ajuda:

En primer lloc, es contempla una ajuda directa per al manteniment de l’ocupació, dirigida a les persones treballadores autònomes i empreses dels sectors d’hostaleria, turisme, activitats artístiques, recreatives i d’oci, que han vist reduïda la seua activitat bé pel tancament total o per la limitació de les seues activitats.

Aquests sectors i activitats són: hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings i aparcaments per a caravanes, restaurants i llocs de menjars, provisió de menjars preparats per a esdeveniments i altres serveis de menjars, establiments de begudes, activitats d’exhibició cinematogràfica, agències de viatges, operadors turístics i altres serveis de reserves i activitats relacionades amb els mateixos.

També s’inclouen l’organització de convencions i fires de mostres, arts escèniques i les seues activitats auxiliars, creació artística i literària, gestió de sales d’espectacles, museus i gestió de llocs i edificis històrics, instal·lacions esportives, clubs esportius, gimnasos i altres activitats esportives, parcs d’atraccions, parcs temàtics i altres activitats recreatives i d’entreteniment.

En segon lloc, es contempla una ajuda directa a les persones autònomes afectades per la pandèmia amb la condició que siguen beneficiàries de les prestacions extraordinàries Covid-19 de la Seguretat Social, amb independència del sector en el qual es troben, de manera que la caiguda del poder adquisitiu dels professionals no repercutisca en les seues necessitats tant del negoci com familiars.

En tercer lloc, s’articula una ajuda directa a les persones treballadores afectades per expedients temporals de regulació d’ocupació, derivats de la Covid-19, durant el període i condicions que determinen les bases reguladores.

Finançament de les ajudes

Les ajudes podran finançar-se amb càrrec als fons que corresponguen a la Comunitat Valenciana, procedents dels recursos addicionals REACT-EU, Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa, que s’apliquen en el marc dels Fons Estructurals.

Les actuacions es cofinançaran amb el Programa Operatiu FSE 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, mitjançant l’Objectiu Específic REACT-UE 1 “Donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat, així com el manteniment de l’ocupació, inclòs l’ocupació juvenil, i l’ocupació als treballadors per compte propi i als emprenedors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari