El projecte d’identificació de la BUC dels alumnes de l’EASD de València es materialitza amb la instal·lació de les peces

L’alcalde, José Benlloch, acompanya l’equip de l’Escola durant el muntatge de les flors de taronger de ceràmica que ja decoren la façana del singular edifici

El projecte d’identificació de la BUC dels alumnes de l’EASD de València es materialitza amb la instal·lació de les peces
29/03/2019 -

El projecte d’arquitectura efímera per a identificar la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) encarregat als alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València ja es comença a materialitzar, amb la instal·lació de les peces de ceràmica en forma de flor del taronger creades expressament per a decorar la façana del singular edifici. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat els joves dissenyadors durant el muntatge dels elements, treballs que van començar ahir i que finalitzaran, previsiblement, el proper dilluns.

“Els alumnes de l’EASD han treballat en un projecte innovador i singular que suposarà un abans i un després en aquest edifici estretament lligat a les nostres marques de ciutat”, indica Benlloch, qui agraeix la col·laboració de Krion Porcelanosa Grupo, Robles Sistemas Expositivos i Batimat a l’hora de fabricar els elements decoratius.

Per al primer edil, el més destacable d’aquest projecte és que “combina dos de les nostres principals essències: la citricultura i la ceràmica” i assegura que “quedarà molt bé i esperem que a la gent li agrade i li sorprenga tant com ens ha sorprés a nosaltres, que estem molt satisfets del treball i la creativitat d’aquests joves alumnes”.

La creació d’aquestes peces d’arquitectura efímera per a les quals s’ha utilitzat krion, entre altres materials, forma part de l’acord de col·laboració signat per l’Ajuntament de Vila-real i l’EASD per a afavorir la formació de l’alumnat de l’Escola, a través d’un programa pel qual un centenar d’estudiants va participar durant dos dies en un taller de creació a Vila-real.

Després de la seua estada a la ciutat, els alumnes van presentar els seus projectes d’intervenció de millora de l’entorn urbà, centrats en la BUC, dels quals finalment es van seleccionar dos que s’han fusionat en el treball que finalment s’està col·locant en la façana. Els projectes guanyadors van ser “Azahar”, intervenció efímera ideada per a la façana de l’edifici amb la instal·lació de xicotetes peces que simulen les flors del taronger; i “Albedo”, un element de senyalística que s’inspira en aquesta part blanca dels cítrics per a embolicar diferents punts de la BUC amb una làmina en pinça que identifica el nom de l’edifici. Tots dos projectes s’han integrat en un només que ja comença a ser una realitat en la façana de l’immoble.

“Els futurs noms del disseny en la Comunitat ja han deixat la seua petjada de talent i creativitat a la nostra ciutat i per a nosaltres és un orgull”, afirma el primer edil, qui afig que “aquesta intervenció no solament millora la imatge de Vila-real, sinó que serveix per a caracteritzar un espai tan important com aquesta biblioteca, dotant-la d’una gran personalitat i conjuminant elements tan nostres com la taronja, la ceràmica, la innovació i l’aposta educadora”. “Això és Vila-real i això és el que ja es pot veure”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari