El toc de queda podria avançar-se en la Comunitat Valenciana

Puig ha anunciat noves restriccions que afecten principalment a l’hostaleria, els comerços i algunes activitats

El toc de queda podria avançar-se en la Comunitat Valenciana

“Són mesures contundents que tindran un gran impacte en la vida de milers de persones”. Amb aquestes paraules, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat l’augment de restriccions en la Comunitat Valenciana a partir d’aquest dijous i fins al pròxim 4 de febrer. I és que l’augment descontrolat de casos, amb rècords que superen les dades de la primera ona de la pandèmia, ha obligat a limitar les activitats i, fins i tot, podria avançar-se el toc de queda.

Així ho ha assenyalat el cap del Consell durant la seua compareixença al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. “Sol·licitarem avançar el toc de queda a les 20.00 hores per a establir restriccions de mobilitat al carrer”, ha destacat Puig.

Per a posar-ho en marxa, demà haurà de sol·licitar-ho en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en el qual cada dimecres es reuneixen les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat per a analitzar la situació de la pandèmia.

I és que l’avanç del toc de queda s’ha convertit en un debat durant aquesta setmana. Castella i Lleó va anunciar la seua ampliació també a les 20.00 hores, però aquesta decisió xoca amb l’actual estat d’alarma, que estableix que aquesta limitació nocturna ha d’oscil·lar entre les 23.00 i les 06.00 hores del matí, podent flexibilitzar-ho una hora. És a dir, amb la normativa actual, els governs autonòmics poden aplicar la norma entre les 22.00 hores i les 07.00 hores.

Davant aquesta decisió, el Govern d’Espanya ha sol·licitat a l’Advocacia General de l’Estat que interpose un recurs contenciós administratiu contra la Junta de Castella i Lleó, encara que aquest dissabte el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja va explicar en roda de premsa que s’anava a estudiar la possibilitat de modificar l’estat d’alarma per a permetre aquesta ampliació del toc de queda.

Per tant, demà els governs autonòmics – inclòs el valencià – tindran torn per a sol·licitar noves mesures, i Puig demanarà aquesta ampliació a les 20.00 hores. D’aquesta manera, probablement entre demà i el dijous es coneixen més novetats sobre aquest tema i se sabrà si finalment roman de 22.00 a 06.00 hores en la Comunitat Valenciana o si s’amplia.

Aquesta no és l’únic canvi que podria tindre la Comunitat Valenciana. Aquest matí, tant Puig com Barceló han anunciat “mesures contundents”, entre elles el tancament total de l’hostaleria, encara que amb algunes excepcions; la limitació d’horari per a comerços i un altre tipus de negocis; o el desconfinament perimetral dels municipis tancats dues setmanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari