Emergències decreta la preemergència taronja per vent a l'interior nord

S’esperen ràfegues de vent de fins a 100 kilòmetres per hora i la Generalitat demana precaució, especialment en carretera

arxiu

Emergències decreta la preemergència taronja per vent a l'interior nord

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana (CEE-GV) ha decretat la preemergència nivell taronja pel fort vent a l’interior nord de la província de Castelló, amb una estimació de ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora, que ja s’han aconseguit en alguns municipis com El Toro.

En concret, a la província s’estableix la preemergència nivell taronja per vents a l’interior nord amb ratxes màximes de 100 quilòmetres per hora que fins al moment ja han aconseguit els 79 quilòmetres per hora a Vilafranca i els 100 a El Toro, segons acaba d’actualitzar À Punt.

Així mateix, s’ha establit el risc groc a l’interior sud, el litoral nord i el litoral sud amb vents de 80 quilòmetres per hora i el risc de temporal marítim en el cas del litoral sud. De fet, la Generalitat també ha emés un avís per risc nivell groc de forts vents en el litoral de la província de València i la d’Alacant pel fort gradient de pressió entre la borrasca Ernest al Cantàbric i l’anticicló de les Açores, segons les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Les temperatures de hui a Castelló no estan sent tan baixes com les d’aquesta finalitat de setmana, encara que el fort veient ha augmentat la sensació de fred. Morella, per exemple, ha aconseguit els 10 °C i alguns municipis com Catí han tingut pluges.

Per a aquesta vesprada s’espera superar els 60-70 quilòmetres per hora, una previsió que s’estén a aquesta nit i demà, jornada que serà la més fresca de la setmana. També preocupa la situació a la comarca d’Els Ports de demà, en la qual, amb tota probabilitat, se superaran eixos 100 quilòmetres per hora.

Davant les previsions i la preemergència, la Generalitat ha demanat precaució, especialment en la carretera, ja que furgonetes, remolcs, camions i vehicles de grans dimensions en general podrien bolcar per vents transversals. De moment, segons el 112 cap dels consorcis de bombers provincials ha registrat incidències pel vent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari