Els empresaris sol·liciten seguretat sanitària, liquiditat econòmica, implicació europea i una aposta per la rehabilitació urbana i rural

La Diputació de Castelló reuneix representants de nou sectors empresarials en la primera de les nou taules de diàleg impulsades per a consensuar les mesures necessàries per a la recuperació econòmica i social de la província

Els empresaris sol·liciten seguretat sanitària, liquiditat econòmica, implicació europea i una aposta per la rehabilitació urbana i rural
06/05/2020 -

El sector empresarial ha obert aquest matí la primera de les nou taules de diàleg impulsades per la Diputació de Castelló per a prioritzar les mesures que han d’impulsar l’activitat econòmica i social de la província per a pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19.

El president de la Diputació, José Martí, ha presidit una trobada per videoconferència en el qual els representants empresarials han traslladat les seues preocupacions i propostes, centrades fonamentalment a defensar la liquiditat econòmica de les empreses, garantir la protecció sanitària dels seus empleats, implicar les institucions europees i apostar per la recuperació del consum.

En la reunió han participat Sebastián Pla i Salvador Serrano pel Consell Empresarial de Castelló de la CEV; Lola Guillamón i Jesús Ramos per la Cambra de Comerç de Castelló; Alberto Echavarría per Ascer; Manuel Breva per Anfecc; Juan José Martínez per Asebec; Fernando Alfonso per Apecc; Jorge García per Asociex; José María Paris per Quimicova; Carmelo Martínez per l’Associació Empresarial Castellonenca de Transports de Mercaderies per Carretera; Ana Ulloa per PortCastelló; Carmen Barber per Unió de Mútues i Raquel Aliaga per Unimat.

Al costat d’ells, a escala política, al costat del president, José Martí, han participat Santiago Agustí i Ximo Huguet pel PSPV; Ignasi Garcia i Pau Ferrando per Compromís; Vicent Sales i Elena Vicente-Ruiz pel PP i Cristina Fernández i Domingo Vicent per Ciutadans.

Els representants empresarials han coincidit a aplaudir la iniciativa de la Diputació per activar unes taules que han de servir perquè la institució provincial es convertisca en corretja de transmissió de les seues reivindicacions. Algunes d’elles són reclamar la seguretat sanitària per a les empreses i els treballadors, per al que plantegen poder realitzar test i disposar de material de protecció.

Un altre dels punts d’interés és poder impulsar subvencions que siguen compatibles amb les d’altres administracions, així com “insuflar” liquiditat a les empreses perquè puguen continuar actives i fer front amb garanties als efectes negatius de l’actual emergència sanitària. Ací han remarcat l’esforç des del primer minut de la Diputació per aplicar una moratòria en el pagament de tributs, aspecte que volen es puga continuar estudiant de cara als pròxims mesos.

Així mateix, es considera fonamental que la Diputació continue convertint-se en un suport per a ajuntaments i ciutadans, buscant fórmules per a animar al consum. En aquesta línia, es considera que pot ser també una bona oportunitat per a apostar per l’interior, amb propostes com el foment de la rehabilitació i reforma d’habitatges, a més de mantenir incrementar les inversions en infraestructures.

José Martí, en aquest sentit, ha remarcat les actuacions desenvolupades per la Diputació des de l’inici de l’emergència sanitària, centrada en la protecció sanitària dels treballadors dels ajuntaments, així com a dotar de liquiditat als ajuntaments, “que són els que poden també impulsar actuacions cap a les empreses”.

El diputat de Compromís i delegat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha valorat com “molt bona” la predisposició de tots els agents participants en la taula d’empresaris i el clúster de la ceràmica per a afrontar de manera conjunta els reptes del context present i posterior a la COVID-19 En aqueix sentit, coincideix amb ells en la petició d’una “gestió ordenada i coordinada” de la Diputació i altres administracions a l’hora de “crear sinergies positives” per a la reactivació de l’economia i l’ocupació a les comarques de Castelló.

El debat ha conclòs amb les paraules del president de la Diputació el qual, després d’escoltar als representants de les formacions polítiques, ha assegurat als empresaris que les seues propostes “no cauran en sac trencat, perquè tots coincidim en les necessitats i en les prioritats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari