Les estacions d'ITV de Castelló i Vila-real tancaran aquest dissabte

El traspàs del servei del concessionari actual a la gestió directa per part de la Generalitat Valenciana serà una realitat a partir del dilluns

Les estacions d'ITV de Castelló i Vila-real tancaran aquest dissabte
03/03/2023 -

Les estacions d’ITV de les localitats castellonenques de Castelló i Vila-real seran les úniques de la província que tanquen aquest dissabte 4 de març. El motiu? El traspàs de les competències del servei del concessionari actual, que passarà a ser gestionat de manera pública mitjançant les directrius de la Generalitat Valenciana.

Cal recordar que les estacions d’ITV de la Comunitat Valenciana es troben en ple procés de reversió pública. Tal és així que algunes ja es van sotmetre a aquest procés el cap de setmana anterior, per la qual cosa en l’actualitat ja funcionen com un servei públic. És el cas, per exemple de la de Vinaròs.

Per això, aquest 4 de març es durà a terme el protocol de traspàs del servei d’inspecció tècnica de vehicles de l’actual règim concessionari a la gestió directa per part de l’administració pública, que s’encarregarà de la prestació del servei a través de l’empresa pública Sitval.

Tal com estableixen les instruccions del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball sobre la reversió de les concessions del servei d’ITV en la Comunitat Valenciana, les empreses concessionàries operaran amb normalitat les estacions d’ITV que tenen al seu càrrec fins a l’hora habitual de tancament d’aquestes el dia 3 de març de 2023, respectivament, segons el que es preveu en la Resolució de 23 de desembre de 2023.

A l’hora que s’indicarà a cada empresa concessionària del dissabte 25 de febrer o del dissabte 4 de març, respectivament, acudirà personal de l’Ivace proveït de la corresponent acreditació, en representació de la Generalitat.

Per part de l’empresa concessionària haurà de personar-se personal degudament acreditat com a representant legal per a poder procedir al lliurament de la instal·lació i signar l’acta d’inspecció tècnica prèvia a la recepció provisional. L’empresa concessionària haurà de citar a aquest acte a la persona que ostente la direcció tècnica de cada estació.

A més de Castelló i Vila-real, altres estacions d’ITV de la Comunitat Valenciana viuran aquest dissabte el procés de transformació a gestió directa pública. És el cas d’Alacant, Alzira, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Riba-roja de Túria, Sagunt-Port de Sagunt, Sant Antoni de Benaixeve, València-Campanar i València-Vara de Quart.

D’altra banda, les estacions d’ITV que ja són de gestió pública, ja que ja es troben en funcionament amb normalitat són les d’Alcoi, Benidorm, Ondara, Torrevella, Villena, Gandia, Ontinyent, Utiel, Vinaròs i Xàtiva.

A més, ja es coneixen els preus de les noves tarifes que s’aplicaran a partir del pròxim dilluns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari