'Estiu Segur' contractarà joves per a informar sobre mesures COVID-19 a les platges

Es destinaran 4,4 milions d’euros que es distribuiran entre els 73 ajuntaments que tenen platja litoral o continental

'Estiu Segur' contractarà joves per a informar sobre mesures COVID-19 a les platges
28/05/2021 -

El Consell ha aprovat el decret de bases reguladores i concessió directa de subvencions a entitats locals per a contractar persones desocupades menors de 30 anys per a dur a terme actuacions enfront de la COVID-19 a les platges de la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, que s’ha reunit en aquesta ocasió en la seu de Districte Digital Comunitat Valenciana, a Alacant, ha assenyalat que “els bons resultats, el bon acolliment per part dels ajuntaments i persones usuàries i la necessitat de mantenir les mesures restrictives fan necessària la continuïtat del dispositiu de suport a les platges segures durant aquest estiu”.

D’aquesta manera, el programa ‘Estiu Segur’, posat en marxa l’estiu passat, compta amb un pressupost de 4,4 milions d’euros, que es distribuiran entre els 73 ajuntaments que tenen platja litoral o continental “per a cobrir les despeses de contractació durant tres mesos de joves menors de 30 anys inscrits com a persones parades en els espais Labora”, amb la finalitat de “prestar serveis d’interés general, consistents en tasques d’informació i suport a la població a les platges”, ha indicat la vicepresidenta.

Així mateix, Oltra ha explicat que en aquesta edició, com a principal novetat, “seran els ajuntaments els que contracten directament els 1.000 auxiliars, mentre que la selecció serà realitzada per Labora”, de manera que “serà imprescindible ser demandant d’ocupació en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació”. Segons s’especifica en les bases, tindran prioritat les persones que més temps porten inscrits en Labora.

La vicepresidenta ha insistit que “es pretén, així, generar un espai de màxima seguretat a les nostres platges i contribuir a reforçar la imatge del nostre territori com un destí vacacional segur i, el mateix temps, impulsar la creació d’ocupació entre la joventut, un dels col·lectius més vulnerables en l’àmbit laboral”.

Finalment, Oltra ha explicat que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) “coordinarà els treballs i impartirà les instruccions i la formació mínima de les persones contractades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari