Un estudi de la Diputació detecta 41 espècies diferents d'ocells en els aiguamolls de la província

El president José Martí reivindica la defensa de les zones de Marjal des del Prat de Cabanes-Torreblanca

Un estudi de la Diputació detecta 41 espècies diferents d'ocells en els aiguamolls de la província
27/01/2022 -

Els aiguamolls de la província de Castelló acullen a 41 espècies d’ocells diferents, segons es desprén de l’informe encarregat per la Diputació al Grup Au d’Ornitologia per a la realització d’una radiografia de la situació actual en les zones de marjal. Es tracta d’un estudi presentat en el matí de hui a l’entorn del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca pel president José Martí, en un acte en el qual també han participat l’alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí, el president del Grup Au, Joan Castany, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez. Són dades obtingudes a partir dels 3.030 anellaments realitzats per 26 persones coordinades per Castany.

Es tracta d’una activitat que la Diputació ha subvencionat amb 10.000 euros i per la qual en plena pandèmia s’han interessat més de 200 persones, a pesar que els protocols no permetien els desplaçaments d’escolars en autobusos que s’hagueren realitzat en un altre temps. Tot i això, en 2021 es van realitzar 187 jornades d’anellament. Amb totes les dades recollides al llarg de l’últim any s’ha elaborat un cens detallat de la població d’ocells que cohabiten en zones com el Prat, les Goles del Millars, la Marjaleria de Castelló, l’Estany d’Almenara o el Clot de la Mare de Déu de Borriana.

Segons Castany, «l’ocell que s’emporta la palma és la cueta groga, encara que ha deixat de nidificar al Prat de Cabanes-Torreblanca perquè el seu desenvolupament està molt relacionat amb la ramaderia, una activitat econòmica que ha retrocedit en la zona».

El naturalista també ha assenyalat que en el cas d’haver-se construït un parc d’atraccions al Prat, tal com es va plantejar en els anys 80 del segle passat, «haguérem perdut el millor espai natural que tenim a la província de Castelló».

José Martí ha reivindicat les zones humides com a «font de vida per al nostre planeta», lluny dels ideals que al llarg de la història han pregonat la seua destrucció «per ser, al mal entendre de moltes persones, caus de malalties i plagues». El president ha destacat que «a Castelló comptem amb una biodiversitat increïble que cal protegir i llegar a les futures generacions». En la seua opinió, «protegir les marjals és un deure prioritari per a aconseguir un desenvolupament sostenible del planeta».

Per la seua part, la diputada de Medi natural, María Jiménez, ha agraït la gran labor que realitzen els ajuntaments de Cabanes i Torreblanca per a conservar en bon estat el Prat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari