La factura de l'aigua serà més barata a la província de Castelló

Puig ha anunciat que la Generalitat deixarà de cobrar el cànon de sanejament durant els pròxims sis mesos

La factura de l'aigua serà més barata a la província de Castelló

La factura de l’aigua serà més barata per als veïns i veïnes dels municipis de Castelló. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així ho ha anunciat durant la sessió de control en Les Corts.

Segons ha avançat el cap del Consell, es tracta d’una nova mesura que té com a objectiu fer costat a les famílies de la Comunitat Valenciana per a lluitar contra la inflació. I és que l’Índex de Preus de Consum (IPC) s’ha disparat al juny un 10,2%, d’acord amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Per a això, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica deixarà de cobrar durant els pròxims sis mesos el cànon de sanejament d’aigua.

En aquest sentit, es beneficiaran de la mesura els 1,97 milions de llars que en el seu rebut de l’aigua paguen l’impost de sanejament. En altres paraules, la població directament beneficiada aconseguirà els 4,95 milions de ciutadans i ciutadanes, per la qual cosa es beneficiaran tots els veïns i veïnes dels municipis de la província de Castelló, València i Alacant.

23 milions d’euros

Més al detall, els càlculs de la Generalitat preveuen que aquesta supressió del cànon es traduïsca en 23 milions d’euros mensuals, fins a un total de 139 milions d’euros en els sis mesos.

La mesura serà aprovada amb caràcter d’urgència en les pròximes setmanes, segons un comunicat de la mateixa Generalitat Valenciana.

Xec de 200 euros

Aquesta mesura s’uneix a l’anunciada aquest cap de setmana pel president del Govern, Pedro Sánchez, d’un xec de 200 euros per a fer front a la inflació derivada de la invasió russa a Ucraïna i que ha disparat l’IPC en els últims mesos, fins al 10,2% en aquest mes de juny.

El nou paquet de mesures aprovat pel Consell de Ministres ascendeix a 9.000 milions d’euros i van des de la reducció del preu d’abonaments de transport públic, fins a l’augment de les pensions, la reducció de l’IVA de la llum o el manteniment del descompte en combustibles.

Una de les mesures més sonades ha sigut l’ajuda de 200 euros que podran sol·licitar els i les castellonenques que complisquen amb els requisits establits en el Reial decret llei 11/2002, de 25 de juny, que pots consultar en el següent enllaç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari