La Fira d'Atraccions de les festes d'Almenara apagarà la música i la llum una hora al dia per als autistes

La iniciativa serà del 20 al 29 de setembre de 17.30 a 18.30 hores

La Fira d'Atraccions de les festes d'Almenara apagarà la música i la llum una hora al dia per als autistes
16/09/2019 -

La tradicional Fira d’Atraccions de les Festes Patronals d’Almenara apagarà la música i les llums habituals una hora diària amb l’objectiu que puguen gaudir de les activitats que allí es realitzen perquè puguen gaudir de la festa els xiquets i xiquetes que patisquen el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) així com els que tenen la síndrome d’Asperger, així com a tots aquells i aquelles que els afecte la música i la llum firal, realitzant una fira més inclusiva.

D’aquesta manera, entre el divendres 20 i el diumenge 29 de setembre de 17.30 hores a 18.30 hores les atraccions del recinte firal estaran sense sorolls ni llums estridents perquè els xiquets i xiquetes que patisquen aquests trastorns puguen gaudir de la Fira d’Atraccions sota unes condicions que no alteren l’impacte sensorial al qual poden estar exposats.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, que és qui ha pres personalment la iniciativa després de veure l’experiència de diversos municipis que ja l’han realitzada, amb l’objectiu de “tindre a Almenara una fira més inclusiva si cap, en la qual puguen participar tots els xiquets i xiquetes”.

D’aquesta manera, després de comprovar el funcionament de la iniciativa en altres localitats, l’alcaldessa va consultar la iniciativa amb les associacions tant d’autistes de Castelló com de la síndrome d’Asperger que la van valorar molt positivament i la van recomanar. El següent pas va ser sol·licitar la col·laboració dels firaires, “que van acceptar immediatament col·laborar amb la iniciativa i reservar una hora diària de la fira sense música i llums per a afavorir la inclusió”, qüestió que “agraïm especialment des de l’Ajuntament d’Almenara”.

D’aquesta manera, segons ha explicat l’alcaldessa “volem treballar en unes festes, en aquest cas, en la qual tots i totes puguen participar” cosa que “continuarem treballant i impulsant des de l’equip de govern, potenciant aquelles mesures que puguen afavorir la inclusió en tots els àmbits”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari