Torna la Fira de la cirera de Caudiel 2023

Aquest cap de setmana, Caudiel s’omplirà d’activitat amb la celebració d’aquesta fira d’Interés Turístic Provincial

Torna la Fira de la cirera de Caudiel 2023

L’ambient festiu torna aquest mes de juny, i especialment aquest cap de setmana, a Caudiel. La Fira de la cirera 2023 tornarà a desplegar una àmplia zona d’oci en la localitat de l’Alt Palància amb la cirera com a gran protagonista.

I és que el dissabte 3 i el diumenge 4 de juny se celebra aquesta festa declarada d’Interés Turístic Provincial que té com a objectiu donar a conéixer el fruit més enllà de la localitat, però també el seu encant turístic, el seu patrimoni, la seua gastronomia, artesania, folklore i les activitats que desenvolupen al llarg de l’any les associacions locals.

Tot això en el Mercat ambulant Artesanal i Popular, amb desenes de llocs que s’instal·laran en la plaça Espanya, plaça Nova, carrer Colón, Mesquita, Josefa Ventura, Concòrdia i Lauria. Als carrers Concòrdia i Lauria, a més, es podrà gaudir de jocs infantils, tal com ha confirmat el consistori.

Fira de la cirera de Caudiel 2023

La fira arranca aquest dissabte ja a les 07.00 hores amb l’embutxacat de cireres i la instal·lació de les parades del mercat ambulant artesanal i popular, que obrirà les seues portes a les 11.00 hores amb la inauguració oficial. A les 11.30 hores s’inaugurarà la III Fira del Vinil de l’Alt Palància i començaran també les visites guiades a l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista i al Cambril de la Verge del Xiquet Perdut, amb una duració d’uns 30 minuts i grups de 25 persones com a màxim.

A les 14.00 hores se celebrarà un dels actes més multitudinaris de la fira: el repartiment de l’olla de poble. El menjar típic de Caudiel anirà acompanyada de pa, vi i cireres en el Saló Sociocultural i en la carpa instal·lada al carrer Josefa Ventura (Font del Portal). Els tiquets poden adquirir-se en l’estand de l’ajuntament i els diners es destinarà a PayaSOSpital.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha explicat que es repartiran 3.000 racions d’olla de Caudiel fins a final d’existències i es podran menjar en les cadires i taules habilitades en el saló sociocultural, les carpes de la Font del Portal i el pati del Centre de majors.

Quant al diumenge, el mercat tornarà a obrir les portes de 9 a 18 hores i, un dia més, es podrà gaudir de visites guiades a l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista i al Cambril de la Verge del Xiquet Perdut de 10.00 a 11.00 hores.

De 10.00 a 13.00 hores, el pati i l’Església del Convent de les Carmelites Descalces de Caudiel també romandran oberts per a la seua visita. I a les 12.00 hores hi haurà una ronda jotera pels carrers i places del mercat ambulant a càrrec del grup folklòric Art Baturro.

Més activitats al juny

D’altra banda, les festes no acaben aquest mateix cap de setmana a Caudiel. El dissabte 10 de juny començaran les II Jornades Gastronòmiques de la Fira de la Cirera, que se celebraran els dies 10, 11, 17, 18, 24 i 25 de juny en el Restaurant La Plaça, Restaurant Ojos Negros i el Bar Centre de Majors amb menús especials.

Un altre dels caps de setmana amb més activitat en la localitat de l’Alt Palància és el del 24 i 25 de juny. El dissabte 24, dia de Sant Joan, se celebrarà tant la ‘Cagà de la burra‘ amb xaranga com a vaques i bou embolat a càrrec de Teodoro García Gamón, mentre que el 25 es realitzaran visites a l’Església Parroquial de Caudiel i el Cambril de la Verge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari