Finalitzen les excavacions en el jaciment del Tossal de la Vila de la Serra amb importants descobriments

Finalitzen les excavacions en el jaciment del Tossal de la Vila de la Serra amb importants descobriments
04/09/2021 -

La Diputació de Castelló ha conclòs la desena campanya d’excavacions arqueològiques en el jaciment del Tossal de la Vila, situat en el municipi de La Serra d’en Galcerán, amb importants avanços i descobriments. El treball realitzat durant aquest any s’ha centrat en la fase d’ocupació andalusí (segles VIII-X), on l’any passat es van delimitar una sèrie de murs que semblaven respondre a estructures d’habitació que s’haurien acumulat al llarg del temps. La neteja i excavació de tot el sector al llarg del mes d’agost ha permés detectar no sols l’existència d’habitacions rectangulars pegades a la muralla, sinó també la presència d’un edifici principal, compost per una gran habitació i un pati davanter, al qual se li va adossar posteriorment un altre pati comunitari en el seu lateral.

La jerarquització de l’espai ve a confirmar l’ocupació militar del fortí, identificada en treballs arqueològics d’anys anteriors. Entre les peces més destacades recuperades durant aquesta campanya es troben diverses fusaioles ceràmiques, utilitzades per a conservar les madeixes de fil o cordill i poder debanar-les fàcilment, així com diversos claus i altres objectes de ferro d’ús comú en una guarnició.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que aquesta actuació s’inclou dins la campanya d’excavacions que la Diputació està portant a terme enguany amb un pressupost de 70 mil euros “per a dignificar el nostre patrimoni històric i per a conéixer més bé d’on venim”.

El projecte d’investigació arqueològic del Tossal de la Vila s’ha desenvolupat des de l’any 2012 per part del Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de la Serra d’en Galceran. En els últims anys s’ha anat ampliant l’equip tècnic amb la incorporació i participació de diversos especialistes en món andalusí, així com en zooarqueologia i altres disciplines complementàries per a aconseguir el volum i varietat d’informació que està oferint el jaciment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari