Les fortes pluges inunden Castelló amb fins a 198 l/m² de matinada

Els bombers han hagut d’intervindre per a realitzar acovardisques i rescatar a persones afectades

Les fortes pluges inunden Castelló amb fins a 198 l/m² de matinada
26/05/2023 -

La província de Castelló ha sigut colpejada per intenses pluges durant la matinada, registrant una precipitació total de 198 litres per metre quadrat a la ciutat, dels quals 150 es van acumular en tan sols dues hores. Els bombers han dut a terme nombrosos acovardisques d’aigua i han realitzat el rescat d’una persona atrapada en el seu vehicle.

Segons informes proporcionats per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el pluviòmetre de Castelló va estar a la vora del desbordament durant la matinada, en registrar una xifra alarmant de 198 litres per metre quadrat, dels quals 150 litres van caure en un lapse de tan sols dues hores. Aquestes xifres evidencien la magnitud de les pluges torrencials que han assotat la zona.

El Consorci Provincial de Castelló ha informat que ha rebut un total de 19 avisos relacionats amb el temporal, la majoria d’ells procedents de Benicàssim, on la pluja continua caient de manera persistent. Les fortes precipitacions han generat situacions de risc i dificultats en la circulació.

Precisament en el municipi de Benicàssim, els bombers s’han mobilitzat ràpidament per a dur a terme el rescat d’una persona que es trobava atrapada en el seu vehicle degut a les inundacions. La ràpida resposta dels equips d’emergència ha sigut fonamental per a garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans afectats.

El servei d’emergències ‘112’ ha registrat un total de 90 casos relacionats amb les pluges, que es van produir principalment a la ciutat de Castelló, representant el 90% dels informes. Aquests casos van incloure situacions d’inundacions en habitatges, vehicles bloquejats i alguns rescats de persones en perill. Altres municipis afectats, que van representar el 10% dels casos reportats, van incloure a Borriana, Almassora, Benicàssim i Onda, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE).

Quant a les precipitacions registrades en les últimes quatre hores, segons dades proporcionades per Avamet, la ciutat de Castelló va acumular 160,6 litres per metre quadrat, seguida de la Vall d’Alba amb 96,2 litres, Pobla Tornesa amb 90,4 litres, Benicàssim amb 83 litres, Almassora amb 81,2 litres i Villanova d’Alcolea amb 69,6 litres. Aquestes xifres reflecteixen la intensitat i l’impacte de les pluges en diferents àrees de la província.

Més pluges i tempestes per a la província de Castelló

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés una alerta taronja per a hui en la Comunitat Valenciana a causa de la previsió de ruixats i tempestes, especialment en les àrees de Castelló i el nord de València durant les primeres hores del dia.

La Aemet ha informat que s’espera vent moderat de l’est, amb ràfegues ocasionals, en la costa nord durant la primera meitat del dia, mentre que a la vesprada el vent augmentarà i bufarà del nord-est en el litoral d’Alacant.

Quant a les temperatures, s’espera que no patisquen grans canvis, encara que es produiran descensos en les màximes a l’interior de Castelló i València. A la ciutat d’Alacant, es preveu una temperatura mínima de 17 °C i una màxima de 23 °C. Per part seua, Castelló registrarà una mínima de 15 °C i una màxima de 22 °C, mentre que València tindrà una temperatura mínima de 17 °C i una màxima de 21 °C.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari