La Fundació Salud i Comunidad aconsegueix la inserció laboral de 27 dones que es trobaven en situació de prostitució

Patrícia Porta agraeix la labor que realitza aquesta entitat a la qual la Diputació ha subvencionat en 2021 amb 15.000 euros

La Fundació Salud i Comunidad aconsegueix la inserció laboral de 27 dones que es trobaven en situació de prostitució
28/11/2021 -

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea d’Igualtat, Patricia Puerta, ha posat en valor la “importantíssima labor” que està realitzant a la província de Castelló la Fundació Salud y Comunidad, amb la qual ha sigut possible inserir laboralment en l’últim any a 27 dones que es trobaven en situació de prostitució. Ha sigut a través del programa IMMA d’inclusió de dones mitjançant l’acompanyament. Ho ha fet durant la visita que ha realitzat a la seu de l’entitat a Castelló, al costat de la tècnica d’Igualtat de la Diputació, Ana Portal. Ambdues han sigut rebudes per la directora de programes, Belén Sánchez, la psicòloga i orientadora laboral, Noelia Simón, i la treballadora social, Sonia Ferrer.

La vicepresidenta ha volgut agrair personalment la labor que s’està realitzant des d’aquesta fundació, l’objectiu de la qual a través del programa IMMA és que les dones que atenen puguen inserir-se en el mercat laboral i “eixir de la situació d’explotació i violència en la qual es troben”.

En aquest sentit, Puerta considera “fonamental” el treball que es realitza a través del programa IMMA per a “dotar de llibertat i autonomia i empoderar a les dones que atenen, perquè creen en si mateixes, dotant-les dels instruments que els permeten iniciar una nova vida”.

Sobre aquest tema, la directora de programes de la Fundación Salud y ComunidadBelén Sánchez, ha destacat que “l’explotació sexual deixa petjades molt profundes, per tractar-se d’un greu maltractament i vulneració de drets, que en molts casos, les víctimes el pateixen des de la infantesa”. Per tant, “la nostra tasca no finalitza en el moment de la inserció laboral, ja que cal continuar curant les ferides que provoca una situació així”, alguna cosa que s’aconsegueix “trencant l’aïllament i generant comunitat, grup i sentiment de pertinença”.

Patricia Puerta ha felicitat les treballadores de la Fundación Salud y Comunidad i ha agraït la labor personalitzada que presten a les usuàries del programa IMMA. També ha destacat la important tasca d’alfabetització digital que escometen.

Donada la importància social de la labor que desenvolupa, la Diputació ha subvencionat en 2021 a aquesta entitat amb 15.000 euros, que s’han destinat a la reforma i condicionament del local en el qual s’atén aquestes dones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari