Gaibiel obri una tenda multiservei "com a revulsiu per a fixar i atraure població"

La Diputació de Castelló ha incentivat la creació de 12 establiments més durant els últims mesos amb una inversió de 120.000 euros

Gaibiel obri una tenda multiservei "com a revulsiu per a fixar i atraure població"
08/06/2021 -

El xicotet municipi de Gaibiel, a l’Alt Palància, ha vist ampliat el seu catàleg de serveis amb una nova botiga multiservei. La seua obertura ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Castelló, qui ha destinat 12 mil euros al condicionament del local que des d’ara proveirà el municipi d’aliments i productes bàsics. Es dóna la circumstància que fins al moment no existia cap establiment comercial de les mateixes característiques a la localitat, per la qual cosa el veïnat de Gaibiel -envellit en part- no haurà de desplaçar-se més a localitats de la contornada per a realitzar la seua compra setmanal.

En la inauguració de la nova botiga, celebrada fa pocs dies, ha participat en representació de la Diputació el responsable de l’àrea de Desenvolupament Rural, Santi Pérez. Tant Pérez com l’alcaldessa, Ester Giralte, van aprofitar l’ocasió per a visitar les instal·lacions i recollir les impressions tant de les persones usuàries com de la gerència.

Pérez ha destacat que «és primordial» que la Diputació s’implique en aquesta mena de polítiques «perquè reforcen la presència dels serveis essencials en els territoris on més falta fan». «Si hi ha una cosa que caracteritza a aquest equip de govern progressista és la nostra obstinació per proveir els pobles de majors recursos i que aquests acaben convertits en revulsius per a fixar i atraure població».

Al fil d’això, el diputat ha assenyalat que la botiga de Gaibiel no és l’única que s’ha obert en els últims temps a la província amb la col·laboració de la institució provincial. Així doncs, des de 2020 s’han finançat actuacions en 12 espais comercials de Palanques, Villanueva de Viver, Vallibona, Matet, Arañuel, la Torre d’en Doménec, Villores, Herbers, la Serratella, Argelita, Sorita i la Todolella. El pressupost per a aquest menester ha ascendit a 120.000 euros.

Està previst que en qüestió de setmanes s’adjudiquen les ajudes de la convocatòria 2021 per a la creació i millora de botigues multiservei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari