Garcia i Mollà defensen la coordinació institucional per garantir el subministrament d'aigua potable a tots els municipis de Castelló

Garcia i Mollà defensen la coordinació institucional per garantir  el subministrament d'aigua potable a tots els municipis de Castelló
01/04/2021 -

El diputat provincial de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i la consellera Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà, han comprovat hui l’estat d’execució de les Fases I i II de les obres de canalització del consorci d’aigües del Pla de l’Arc fins a les localitats de Cabanes i de la Pobla Tornesa, junt amb els seus alcaldes, Virginia Martí i Carles Selma, i el president del consorci i alcalde de Vilanova d’Alcolea, Francisco Oller.

Aquesta obra, emmarcada en el Pla Director de l’Aigua de la Diputació de Castelló, és fruit la col·laboració d’ambdues institucions i compta amb un total de quasi 2’5 milions d’euros de pressupost.

Per una banda, Conselleria ha assumit els costos de la Fase I, que ascendeixen a 1.945.896,24 euros i amb els quals es prolonga l’anterior xarxa de proveïment des de Benlloc fins a l’enllaç de l’autovia CV10 al sud de Cabanes i que connecta amb la xarxa municipal de la localitat. La conducció té una capacitat de cabal de 140 litres per segon i s’ha executat perquè puga incorporar també aigua procedent de la dessaladora d’Orpesa.

Per la seua part, l’ens supramunicipal ha aportat els 561.635,75 euros de la Fase II, que comença al punt on acaba la fase anterior i portarà l’aigua fins als municipis de La Pobla Tornesa i Vilafamés. Es preveu que aquesta darrera fase, amb una longitud aproximada de conduccions de 5 km, estiga finalitzada en el mes de juny d’aquest 2021.

Ignasi Garcia ha destacat, arran la visita, que «la col·laboració entre institucions és la clau per a desenvolupar el Pla Director de l’Aigua, amb el qual es garanteix l’abastiment a la població de totes les comarques de Castelló», cosa que suposa un «canvi de paradigma respecte al model de macrotrasvassaments».

En concret, la connexió del consorci de la Plana de l’Arc amb Cabanes i la Pobla Tornesa representa, segons el diputat de Sostenibilitat, «l’aposta conjunta de Diputació i Generalitat per assolir els ODS al nostre territori» i «el compromís institucional als municipis d’interior, als quals garantim el dret d’accés a l’aigua potable de qualitat». «Gràcies a aquesta connexió, el consorci de la Plana de l’Arc ha incrementat en quasi un 50% els seus abonaments, cosa que redueix els costos per a les famílies i inicia el camí cap a la gestió solidària dels recursos hídrics en la nostra província, tal com estableix el PDA», ha conclòs Garcia.

La consellera Mollà, per la seua banda, ha valorat «l’actitud proactiva i propositiva» de la Diputació de Castelló a l’hora de «planificar i coordinar les accions» vinculades al PDA, ja que disposa en l’actualitat de «projectes madurs, com aquest, que poden optar de manera àgil tant als recursos autonòmics com als fons europeus».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari