La Generalitat inverteix prop d'un milió d'euros del Pla Resistir Plus en l'Alt Palància

Soler manté una reunió de treball amb alcaldes i alcaldesses de la comarca per a explicar les noves deduccions autonòmiques en la renda 2021

La Generalitat inverteix prop d'un milió d'euros del Pla Resistir Plus en l'Alt Palància
04/04/2022 -

La Generalitat ha injectat un total de 981.445,81 euros a empreses i persones autònomes de la comarca de l’Alt Palància a través de les ajudes directes del Pla Resistir Plus, amb les quals el Consell i el Govern central han buscat garantir la solvència i la liquiditat de 88 negocis de la comarca afectats per l’impacte de la COVID-19.

Així ho ha confirmat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, qui ha visitat aquest dilluns al costat de l’alcaldessa d’Altura, Rocío Ibáñez, l’empresa Produccions i Espectacles TS, SLU, dedicada a l’equipament de so i il·luminació visual i gràfica per a la realització d’esdeveniments, escenaris i infraestructures, que ha sigut beneficiada amb 71.938 euros del Pla Resistir Plus.

Vicent Soler ha explicat que a aquestes ajudes podien optar persones autònomes i empreses de tots els sectors econòmics que s’hagueren vist afectades per la COVID-19 i, en particular, a la comarca de l’Alt Palància, un total de 64 expedients corresponen a negocis de persones autònomes (el 72,7%) per un import total de 210.029,41 euros.

Així mateix, les empreses que s’han beneficiat d’aquestes ajudes han sigut 24 (el 27,2% de les ajudes de la comarca) per un import total de 771.416,4 euros.

“La Generalitat ha sigut sensible amb la situació que han patit les empreses i persones autònomes de tota la Comunitat a causa de la pandèmia de la COVID-19 i, especialment alguns sectors com el de les festes, les tradicions o els espectacles, que van veure com la seua activitat es veia completament paralitzada, com en el cas de TS Audiovisuals”, ha apuntat el conseller d’Hisenda, qui ha recordat que precisament el sector de les festes i els esdeveniments ha sigut un dels beneficiats per aquestes ajudes “per l’impacte precisament que va tindre sobre la seua activitat les mesures sanitàries del Consell per a frenar l’avanç de la pandèmia”.

“La cancel·lació de les festes populars i dels principals festejos de la Comunitat va tindre repercussió en un ampli grup de sectors econòmics als quals urgia recolzar econòmicament, com ha fet el Consell, amb la injecció de més de 15 milions en ajudes directes per a empreses d’aquest sector”.

La visita a Altura s’emmarca dins de la ronda que ha iniciat la Conselleria per a conéixer de primera mà l’impacte d’aquestes ajudes en les empreses beneficiàries, analitzant el grau d’afectació de la crisi econòmica en diferents sectors econòmics i en diferents comarques del territori.

En concret, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha concedit un total de 174.536,47 euros a 15 empreses i persones autònomes de la localitat d’Altura, a través de les ajudes directes del Pla Resistir Plus.

Més de 25 milions a la província de Castelló

Des de la posada en marxa d’aquesta línia de solvència empresarial, dissenyada per l’Estat i gestionada per les comunitats autònomes, la Generalitat ha injectat al teixit productiu valencià 312 milions d’euros en ajudes directes a 16.248 persones beneficiàries.

En concret, a la província de Castelló s’ha resolt favorablement, mancant la resolució dels recursos presentats, un total de 25,5 milions d’ajudes directes per a la província de Castelló.

A més, dels 79 municipis beneficiats de la província, 38 són considerats en risc de despoblació per la Generalitat, la qual cosa ha permés que empreses i establiments dedicats en la seua major part a activitats vinculades a l’agricultura, comerç al detall, serveis de menjars i begudes, entre altres, s’hagen vist beneficiats de les ajudes directes del Pla Resistir Plus.

Geldo, un municipi en l’agenda Avant

El conseller d’Hisenda ha visitat també durant la seua visita a la comarca el municipi de Geldo, on ha estat acompanyat per la directora general d’Avant (Agenda Valenciana Antidespoblament), Jeannette Segarra. Geldo és un dels 154 municipis considerats per la Generalitat en risc de despoblació, dels 542 que formen la Comunitat Valenciana.

“En el Consell estem profundament conscienciats amb la missió de vertebrar el nostre territori, impulsant el seu desenvolupament socioeconòmic i, per tant, igualant les oportunitats de les persones que en ells viuen”, ha assenyalat Vicent Soler.

Per això, durant la trobada mantinguda amb els alcaldes de la comarca, Soler ha recordat que en la Campanya de la Renda que començarà dimecres que ve 6 d’abril, la Generalitat ha inclòs per primera vegada deduccions per a aquelles persones que resideixen en municipis amb el risc de despoblació “amb l’objectiu de dotar de major dinamisme econòmic a aquestes zones i promoure la creació de noves activitats”, ha explicat el conseller.

Així, el responsable d’Hisenda ha subratllat que en aquesta campanya de la renda “s’inclou per primera vegada una deducció autonòmica de 300 euros per a les persones contribuents que durant 2021 hagen residit en alguns dels municipis estipulats com en risc de despoblament”.

Aquest import base podrà incrementar-se en 120 euros si les famílies tenen un fill, en 180 euros si tenen dos fills i 240 si es tenen tres o més, de manera que una família nombrosa podrà beneficiar-se d’una deducció en el tram autonòmic de l’IRPF de fins a 540 euros.

Igualment, es permetrà a les persones contribuents deduir-se en la quota íntegra autonòmica, i amb un límit de 6.000 euros, el 30% de les quantitats invertides durant l’exercici de subscripció i desemborsament d’accions o participacions en els acords de constitució o ampliació de capital en negocis instal·lats en aquestes zones.

A més, aquest benefici fiscal podrà incrementar-se en un 15% addicional, amb límit de 9.000 euros, quan les persones titulars d’aquests negocis tinguen a més el seu domicili fiscal en un municipi en risc de despoblament.

Per part seua, Jeannette Segarra ha assenyalat que “des d’Avant estem treballant per a aconseguir el necessari equilibri territorial, col·laborant amb les diferents administracions, no sols per a frenar la despoblació, sinó també per a revertir les marcades diferències que trobem en els municipis amb menys població, millorar la qualitat de vida i benestar dels seus habitants, garantir els serveis bàsics i desenvolupar un creixement sostenible de l’economia i l’ocupació en el territori”.

“Es tracta, en definitiva, de posar en marxa tots els elements necessaris i les fórmules possibles per a fer que totes aquelles persones que vulguen viure i fer del poble el seu mitjà de vida, el facen amb dignitat i qualitat de vida”, ha apuntat la directora general.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari