Gloria deixa incomunicat Morella i els bombers netegen les carreteres de l'interior

La Conselleria d‘Educació ha anunciat que 12 municipis han cancel·lat les classes en els seus centres educatius

Gloria deixa incomunicat Morella i els bombers netegen les carreteres de l'interior

Malgrat que hui la borrasca Gloria es desplaçava cap al nord-est del país, les comarques de l’interior es troben en una situació difícil amb un cúmul de neu de fins a 50 centímetres, segons han informat diverses fonts oficials. Les condicions són especialment complicades en les zones dels Ports i la Tinença de Benifassà, amb pobles incomunicats.

Davant el temporal, la totalitat d’efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha començat a treballar des de primera hora per a netejar la neu de les carreteres assignades i l’accés a municipis de l’interior, com és el cas de Morella, que ahir a la vesprada estava tancada al trànsit, encara que esperem actualització de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat perquè confirme en quin estat es troba en aquest moment. En concret, a Vilafranca la neu ha arribat als 40 centímetres i les temperatures han rondat els 3 graus sota zero.

Així mateix, la costa també es troba en un estat lamentable després que les ràfegues de vent i l’onatge es troben menjat l’arena de les platges. A més, a Peníscola, l’ajuntament comunicava ahir a la vesprada “greus” efectes sobre el seu patrimoni monumental, ja que per la força dels colps de la mar, s’ha identificat un forat als peus del Barri antic, enfront de la muralla renaixentista. “Quan amaine, haurem de realitzar un reconeixement de la zona exhaustiu per a valorar possibles danys i programar accions de recuperació”, ha declarat l’alcalde, Andrés Martínez.

En aquest sentit, el CPBC ha destacat aquest matí que moltes zones inundades de la costa no poden ser aixecades fins que cesse l’aportació d’aigua de la mar, per la qual cosa s’estan realitzant rutes de vigilància per a analitzar la situació i ja s’han realitzat rescats a persones que no podien eixir dels seus habitatges o dels seus vehicles, atrapats en l’aigua.

En la capital, romandran tancats al públic es Castell Vell, el Fadrí i el refugi antiaeri de la Plaça Tetuan, tal com ha informat l’ajuntament. També roman tancat el port de Castelló.

Ahir a la nit coneixíem el trist balanç de la jornada més dura de la borrasca Gloria al seu pas per la Comunitat Valenciana. Durant la matinada del dilluns, una dona sense llar de 54 anys va morir per hipotèrmia a Gandia, mentre que un home de 70 anys moria a Moixent, encara que de moment es desconeixen les causes de la mort. A més, hi ha diversos ferits per despreniments, xocs en carretera i arrossegament de les ones.

Classes suspeses a Castelló

D’altra banda, els ajuntaments de diversos municipis han decidit suspendre les classes de hui per a evitar possibles danys per a l’alumnat. Segons la Conselleria d’Educació, Alcossebre i Orpesa (en tots dos casos això només s’aplica a l’alumnat transportat), Benassal, Castellfort, Cinctorres, Forcall, Morella, Olocau del Rey, Peníscola, la Pobla de Benifassà, Portell de Morella i Vilafranca.

Continuarem informant de l’última hora del temporal Gloria i recordem que els equips de seguretat i prevenció han demanat a la població no eixir de casa si no és estrictament necessari. Així mateix, la Generalitat Valenciana, el 112 i altres institucions de seguretat recomanen consultar les seues informacions com a fonts oficials per a evitar desinformacions i confusions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari