Els bombers adverteixen de la formació de gel en les carreteres

El Departament de Bombers de la Diputació de Castelló ha activat un dispositiu amb 18 llevaneus, 8 vehicles saler i 250 tones de sal

La borrasca Filomena ha posat en marxa el primer dispositiu anti nevades de l’any. Tal com ha informat el Departament de Bombers de la Diputació de Castelló, en la segona jornada de neu els agents continuen treballant en la neteja de carreteres en tota la província, encara que amb major intensitat a l’interior, on la nevada està sent molt més forta.

El departament ha explicat que continua treballant en la neteja de vials i rutes assignades, llevant neu i escampant sal per a evitar que es formen plaques de gel. I és que la formació de gel en tota la província i especialment a l’interior nord, on les temperatures han caigut fins als -5 °C, és la principal dificultat d’aquest matí.

Per a mantenir les carreteres buidades de neu i plaques de gel, el departament de bombers de Diputació manté activat un dispositiu de 200 persones, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles saler, 250 tones de sal i la Unitat de Maquinària Pesant i Logística (UML) amb 5 pales carregadores i una fresadora. En aquests moments ja s’està reproveint els magatzems de sal del Consorci, amb 50 tones més.

@SIAB_Castellon

A més, el dispositiu compta amb 30 vehicles auxiliars i vehicles especials de rescat, concretament una moto de neu, així com un ATV vehicle tot terreny dotat d’erugues assignat a la Unitat de Rescat de Muntanya, que es manté alerta davant qualsevol incidència. Tots els parcs del Consorci, els 4 de professionals, 5 de voluntaris i els 15 parcs rurals d’emergència de bombers forestals de Generalitat, estan operatius davant qualsevol situació d’emergència.

Els efectius del Consorci també han informat que han hagut d’intervenir en el rescat d’una ambulància que s’havia quedat bloquejada al El Castell de Vilamalefa, un servei que se suma a l’assistència d’altres vint-i-cinc persones el dijous, durant les primeres hores de la nevada.

Per això, el consorci demana molta precaució a la ciutadania, davant la previsió de l’empitjorament de la situació generada per la Borrasca Filomena, que ha provocat que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) haja pujat l’alerta de taronja a roja a l’interior de la província de Castelló per acumulació de fins a 20 centímetres en 24 h, i per 4 cm de neu en tot el litoral, mentre que per al dissabte l’avís serà roig per a tot l’interior a partir de 300 m, amb possibilitat d’acumular fins a 20 cm.

Es recomana evitar qualsevol desplaçament innecessari en carretera, així com extremar les precaucions en l’ús dels sistemes de calefacció, vigilant el seu bon estat per a evitar incendis d’habitatge. Serà a partir d’aquest migdia quan les nevades s’intensifiquen, segons les previsions de l’AEMET.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari