Els hospitals castellonencs veuen amb preocupació l'augment d'incidència de la COVID

La majoria de departaments de la Comunitat Valenciana està en risc baix, però quatre d’ells superen els 50 casos

Els hospitals castellonencs veuen amb preocupació l'augment d'incidència de la COVID

Les vacances de Setmana Santa i Pasqua en la Comunitat Valenciana han estat en el punt de mira per un possible canvi en la tendència de la pandèmia, però tal com reconeixia fa uns dies el president de la Generalitat, Ximo Puig, “hi ha hagut efecte Pasqua, però ha sigut molt baix”. Així i tot, la incidència creix lleugerament i els hospitals ho viuen des de l’alleujament o des de tot el contrari, com és el cas de l’Hospital de la Plana.

Segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb dades del 26 d’abril, cap departament sanitari està en risc extrem (per damunt dels 250 casos) ni alt (entre 150 i 250 casos). La majoria està en risc baix, amb una incidència que oscil·la entre els 25 i 50 casos positius, però hi ha excepcions.

I és que quatre d’ells es troben en el nivell considerat com a “nova normalitat” en tindre menys de 25 casos per 100.000 habitants. És el cas de Manises, amb una incidència de 22,68; Torrevella, amb 17,74; Elx-Crevillent, amb 16,61; i Xàtiva-Ontinyent, que compta amb tan sols 10,8 casos. Tots ells es troben a la província d’Alacant i València.

Malgrat les bones notícies per a alguns centres, uns altres es troben en una situació molt diferent. L’Hospital de la Plana de Vila-real és un d’ells. La seua incidència acumulada és de 132,97 casos, la qual cosa ho situa en risc mitjà (de 50 a 150 casos) i en aquest mateix nivell podria trobar-se prompte el General de Castelló, amb 49,47 casos.

La mateixa alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, feia una crida aquest dilluns per a complir amb les normes vigents contra la COVID-19, després d’haver augmentat el nombre d’infraccions i la incidència acumulada de la ciutat de manera progressiva. Malgrat això, la seua incidència està lluny de la de Nules (251,85 casos) o Borriana, amb diversos brots massius que han disparat la incidència fins als 360 casos.

En aquest ambient de preocupació també es troben tres hospitals de València: el Clínic, amb 71,73; el de Requena, amb 69,92 casos; i el Doctor Peset, amb 59,38.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha incidit en què és necessari que després del 9 de maig -data en la qual acaba l’estat d’alarma si no es prorroga – la desescalada siga progressiva i prudent per a evitar fer passos arrere. Així mateix, després de l’última taula interdepartamental va assenyalar que les vacunes continuen sent l’esperança per a millorar, però no són suficients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari