Els hospitals de Castelló redueixen a la meitat la seua incidència però augmenten lleugerament les morts

Fa una setmana la incidència mitjana dels centres era de 455,12 casos per cada 100.000 habitants, mentre que l’actual és de 235,37

Els hospitals de Castelló redueixen a la meitat la seua incidència però augmenten lleugerament les morts

El sistema sanitari valencià a poc a poc alleugereix la seua pressió assistencial i en la gran majoria de departaments la incidència acumulada dels últims 14 dies està per davall dels 200 casos. De fet, el dilluns la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública celebrava que la Comunitat Valenciana ha baixat al nivell 3 de risc per primera vegada des del 16 de desembre. I així ho reflecteixen les dades dels hospitals de Castelló, que han reduït a la meitat la seua incidència encara que han augmentat lleugerament la taxa de defuncions, que evidencia que la lluita contra la pandèmia continua.

Dels set departaments de salut de la Comunitat Valenciana que superen els 200 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, dos d’ells són castellonencs: el de la Plana i el General de Castelló. Juntament amb el de Vinaròs, la incidència mitjana acumulada en l’actualitat dels tres centres és de 235,37 casos, enfront dels 455,12 de fa just una setmana, per la qual cosa s’ha reduït quasi a la meitat l’impacte de la pandèmia de la COVID-19.

Així, l’Hospital de la Plana, és el que es troba en pitjor situació i és el que augmenta aquesta mitjana, amb 287,3 casos per cada 100.000 habitants i una taxa de defuncions de 129,23. En aquest cas, en comparació amb les dades de la setmana passada, també ha disminuït notablement la incidència (era de 548,44 casos), però ha augmentat lleugerament la de defuncions en quasi cinc punts (abans 124,43).

En segon lloc es troba l’Hospital General de Castelló, amb 263,58 casos enfront dels 475,58 de la setmana passada; i una taxa de defuncions de 114,13, set punts per damunt de la de la setmana passada, amb 107,77.

El departament de Vinaròs, en canvi, sí que està per davall dels 200 casos malgrat que fa unes setmana era dels quals més preocupava. En concret, tal com mostren les estadístiques de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, compta amb una taxa d’incidència de 155,26, per la qual cosa s’ha reduït més de la meitat des de fa una setmana, en la qual la incidència era de 341,31. Quant a la taxa de defuncions, actualment és de 118,92, també huit punts per damunt de les 110,11 per cada 100.0000 habitants de fa una setmana.

“RIGOR, PRECAUCIÓ I PRUDÈNCIA”

Malgrat aquesta millora de les xifres les autoritats insisteixen a mantenir les màximes precaucions i evitar la relaxació de la ciutadania. El mateix president de la Generalitat expressava aquesta setmana que existeix una “incertesa sobre una possible quarta ona a causa de la soca britànica” i demanava “rigor, precaució i prudència”.

En aquest sentit, serà clau l’avanç del procés de vacunació. Aquesta setmana es començarà a vacunar a les persones majors de 80 anys, i ja s’ha començat a preparar la vacunació massiva en tot el territori valencià, que es preveu que s’inicie el mes d’abril. A Castelló serà al Palau de Congressos i s’habilitarà un espai de referència en cada comarca.

Amb tot això, dilluns que ve donarà inici el procés de desescalada que es preveu prudent i gradual, amb l’objectiu de frenar una quarta ona de la pandèmia que obligaria, altra vegada, a retrocedir cap a un nou semiconfinament.

Està previst que durant la vesprada del dijous, després de la reunió interdepartamental prevista a les 18.30 hores, el president Ximo Puig presente tots els detalls sobre com serà la desescalada en la Comunitat Valenciana.

RELAXACIÓ DE LES MESURES

La Generalitat treballa en una proposta que permetria la reobertura de les terrasses amb un límit per taula de fins a cinc persones per a, d’aquesta manera, començar a esplaiar un sector que porta mes i mig amb les persianes baixades. Tot apunta al fet que els interiors dels locals continuaran tancats i que les terrasses estaran subjectes també a limitació horària, entre les 17.00 o a les 18.00 hores.

Respecte a la resta de mesures actualment vigents, la Generalitat es planteja l’alçament del tancament perimetral de les ciutats amb més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius, però continuaria mantenint-se tant el tancament de la Comunitat Valenciana, com el tancament del comerç no essencial a les sis de la vesprada i el toc de queda a les 22.00 hores. El que es desconeix encara és què ocorrerà amb les reunions socials tant en l’àmbit públic, com a privat.

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ja ha rebutjat una obertura parcial de bars i restaurants, ja que, afirmen, “suposaria arribar a abril amb més de 8.000 establiments en fallida”. Sobre aquest tema, demanen que se’ls permeta una obertura tant de terrasses, com d’interiors amb aforaments unificats i utilitzant eines tecnològiques per a garantir espais tancats segurs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari