Els tres hospitals de la província es troben en risc baix

Tots ells compten amb una incidència menor als 50 casos en els últims 14 dies, segons la Conselleria de Sanitat

Els tres hospitals de la província es troben en risc baix

El mapa d’incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana posa a la província de Castelló en risc baix. Així ho mostren les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que en la seua última actualització col·loca a l’Hospital de la Plana en pitjor situació per la seua incidència acumulada i la seua taxa de defuncions.

En concret, el de Vinaròs és el departament que es troba en millor situació de la província. La seua incidència acumulada en els últims 14 dies és de 25,33 casos per 100.000 habitants, mentre que les defuncions ascendeixen fins a les 126,33, el segon pitjor dada.

Quant a l’Hospital General, la seua incidència acumulada en el mateix període és de 33,21 casos, i les defuncions també preocupen, amb 136,71.

En el cas de la Plana, és l’hospital de la província amb pitjors dades quant a morts per COVID: 136,71, segons l’actualització d’aquest dimarts de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Quant a la seua incidència, també és la més elevada, amb 43,79 casos.

Què significa risc baix?

Segons el document d’Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de COVID-19 del Ministeri de Sanitat, el risc baix és l’escaló anterior a la nova normalitat. Quant al nivell de transmissió, implica que la incidència acumulada de casos diagnosticats en 14 dies està entre 25 i 50 casos, i entre 10 i 25 en els últims set dies. També implica que la positivitat global de proves diagnosticades per setmana està entre el 4 i el 7%, mentre que el percentatge de casos amb traçabilitat oscil·la entre el 65 i el 80%.

A més, l’ocupació dels llits d’hospitalització per casos de COVID-19 està entre el 2% i el 5%, mentre que l’ocupació d’UCI per pacients positius va del 5 al 10%.

Els hospitals en millor situació: a València i Alacant

Tal com mostren les dades oferides per Sanitat, dels 24 departaments sanitaris de la Comunitat Valenciana, la majoria se situen en el risc baix, concretament quinze.

No obstant això, hi ha huit que es troben en ‘nova normalitat’ en tindre menys de 25 casos d’incidència acumulada en els últims 14 dies, entre altres característiques. És el cas de Torrevella, Elx-Crevillent, la Marina Baixa, Dénia i Alcoi a Alacant; i de Gandia, La Ribera i Requena a València.

Actualment, el que es troba en una situació més delicada, en risc mitjà, és l’Hospital General de València, amb 59,61 casos confirmats en els últims 14 dies i una taxa de defuncions de 165,10, segons l’última actualització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari