Igualtat millora l'atenció en la residència de Morella amb l'increment de personal i reformes en les seues instal·lacions

Les modificacions realitzades han permés augmentar de 60 a 72,65 euros el cost del preu de la plaça per dia

Igualtat millora l'atenció en la residència de Morella amb l'increment de personal i reformes en les seues instal·lacions
09/11/2020 -

El director general d’Infraestructures de Serveis Socials de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Enric Juan, ha explicat els canvis que s’han realitzat en les instal·lacions de la residència per a persones majors de Morella que han permés “incrementar la ràtio del personal del centre i millorar l’atenció a les persones residents”.

Enric Juan ha assenyalat que el centre comptava encara amb habitacions quàdruples, i ha detallat les adaptacions que s’han realitzat per a convertir-les en habitacions dobles i individuals “reduint així la capacitat del centre a 56 places i, per tant, augmentant la ràtio del personal que treballa en la residència”.

El director general ha assenyalat també que en mantenir-se íntegra el finançament que rep el centre per part de la Generalitat en comparació amb anys anteriors “s’ha pogut incrementar la inversió que es fa per plaça i dia, que passa dels 60 euros establits anteriorment als 72,65 euros actuals”.

Totes aquestes mesures, ha explicat Enric Juan, s’han pres en resposta a les necessitats de les persones majors que, al seu judici, “són canviants” i determinen “un procés continu d’adaptació dels centres en la mesura de les noves exigències i en funció de les possibilitats i limitacions que es plantegen en cada residència”.

Així mateix, el director general d’Infraestructures de Serveis Socials ha destacat que aquest tipus de centres amb menys capacitat i major atenció és precisament “el model residencial que des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives impulsem i fomentem per a humanitzar els centres residencials per a persones majors i que se semblen cada vegada més a una llar”.

Aquest model, ha defensat, s’ha demostrat també molt “més eficaç” en la lluita contra la COVID-19, ja que permet aplicar de manera més efectiva les mesures d’aïllament que poden impedir que el virus s’expandisca amb major rapidesa en un centre.

El director general ha afegit que l’únic interés i el centre de la gestió dels recursos públics ha de ser “una atenció de qualitat i la dedicació a les persones residents”, per tant no sols és important créixer en quantitat i diversitat de centres i serveis, sinó que és especialment rellevant posar també el focus d’interés en la “qualitat de l’atenció”.

D’altra banda, Enric Juan ha assenyalat que continuant amb les millores del centre estan previstes altres reformes, com el projecte d’instal·lació d’un altre ascensor que està en tràmit de licitació per valor de 235.000 euros.

Col·laboració de la Generalitat

El ple del Consell va aprovar recentment el conveni que manté amb la Congregació Germanes de La nostra Senyora de la Consolació pel qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives finança amb 1.488.967 euros la gestió i el funcionament d’aquest centre residencial de Morella durant 2020.

La Congregació Germanes de La nostra Senyora de la Consolació s’encarrega de la direcció i la gestió d’aquest centre per a persones majors en situació de dependència., i ofereix als usuaris, en funció de les seues necessitats, suport en la realització de les activitats de la vida diària, atenció sanitària, rehabilitació de les capacitats i atenció geriàtrica integral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari