José Martí i Ignasi Garcia inauguren la nova depuradora d'Argelita que posa fi a 40 anys d'abocaments al riu Villahermosa

José Martí i Ignasi Garcia inauguren la nova depuradora d'Argelita que posa fi a 40 anys d'abocaments al riu Villahermosa
28/10/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, el diputat de Sostenibilitat en la institució, Ignasi Garcia, i el diputat de Concertació, Ximo Huguet, han inaugurat hui juntament amb l’alcalde d’Argelita, Aitor Balfagón, la nova depuradora del municipi. La instal·lació ha comptat amb un pressupost de 313.250,81 euros i evitarà que després de quaranta anys es continue contaminant el barranc del riu Villahermosa, on anaven a parar les aigües residuals de la població a causa de les tares que presentava l’antiga Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR).

Els treballs de construcció de la nova depuradora es van iniciar l’any passat a partir de la presa de possessió de l’equip de govern progressista de la Nova Dipuación, després de huit anys de tràmits que van arrancar amb un projecte inicial de rehabilitació de l’antiga EDAR, al qual els veïns van presentar al·legacions per entendre que no s’ajustava a les necessitats del poble. Posteriorment, en 2015, la Diputació i l’ajuntament van aconseguir l’acord de construir una depuradora en uns terrenys que adquiriria el municipi.

El president de la Diputació, José Martí, ha manifestat que «hui és un dia important per a Argelita i per a la Diputació perquè el que nosaltres volem és donar cada vegada més i millors serveis als municipis, especialment, als xicotets pobles d’interior». En aquest sentit, ha assenyalat que «a partir de hui, l’alcalde Aitor Balfagón podrà descansar, perquè per fi es veu satisfeta una reivindicació històrica del poble i els seus veïns, després de 40 anys d’abocaments al riu, que ara quedarà lliure d’aquesta contaminació».

Per part seua, el responsable de l’àrea de Sostenibilitat de la Diputació, Ignasi Garcia, ha indicat que aquest és un pas més en l’assoliment de l’objectiu del govern per a aquesta legislatura, que radica en el fet que «tots els municipis de les comarques de Castelló estiguen connectades a una EDAR» que sanege les aigües negres i evite la contaminació de les reserves hídriques dels aqüífers que «ens han de servir més tard per al proveïment i contrarestar les sequeres».

Finalment, l’alcalde de la localitat ha agraït que la Diputació del Canvi haja donat una resposta satisfactòria a aquesta «reivindicació històrica del veïnat d’Argelita».

Les obres han consistit en la instal·lació d’un nou col·lector d’entrada des de nucli fins a la nova depuradora i la construcció d’una nova EDAR que garanteixen el correcte tractament de les aigües residuals. També s’ha instal·lat un emissari de les aigües depurades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari