L'incendi de Caudiel, estabilitzat

El president Ximo Puig visita el Lloc de Comandament Avançat per a conéixer l’evolució dels treballs d’extinció

L'incendi de Caudiel, estabilitzat

L’incendi forestal declarat a Caudiel en el migdia d’ahir i que obligava a desallotjar a els veïns de la localitat que resideixen en la part del barri pròxima al Camp de Futbol ‘El Olivar’ ja està estabilitzat i s’espera que estiga controlat durant el dia de hui.

Concretament, durant el matí d’aquest dissabte estan mobilitzades quatre unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, quatre autobombes, cinc dotacions dels Bombers de la Diputació de la Castelló, una unitat de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i dos mitjans aeris.

La prioritat dels bombers és la protecció de la localitat de Caudiel i dels habitatges més pròxims a l’incendi, per la qual cosa durant tota la vesprada han mantingut una línia de defensa de les edificacions.

Poc abans de les 17.00 hores d’ahir, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana establia la Situació 2 del Pla Especial Enfront del Risc d’Incendis Forestals (PEIF), en considerar que l’incendi, en la seua evolució previsible, podia “afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal, exigint l’adopció immediata de mesures de protecció i socors”.

Desallotjament i confinament de veïns

L’Ajuntament de Caudiel ha informat els veïns del desallotjament en els habitatges en la part del barri pròxima al Camp de Futbol L’Olivar, així com el confinament de la població a causa de la gran quantitat de fum. Aquelles persones que siguen evacuades poden acudir a Xèrica, on ja hi ha una carpa habilitada per a atendre’ls. El consistori ha demanat màxima prudència davant l’emergència.

Així mateix, s’han hagut d’ajudar a evacuar els animals d’una granja, i encara que la construcció sí s’ha vist en part afectada, els animals han resultat il·lesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari