L'incendi forestal de les Fonts d'Aiòder, estabilitzat

L'incendi forestal de les Fonts d'Aiòder, estabilitzat

L’incendi forestal declarat en la localitat castellonenca de les Fonts d’Aiòder ja està estabilitzat, encara que manté a diverses dotacions treballant sobre el terreny, tal com ha informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló i el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana.

A mitjan matí d’aquest diumenge, romanien treballant en la zona afectada quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat, quatre autobombes, un coordinador aeri i un mitjà aeri, dels set mobilitzats durant la vesprada del dissabte.

Els efectius de bombers van aconseguir contindre l’avanç de les flames durant la vesprada, per la qual cosa no va ser necessària l’evacuació del municipi de les Fonts d’Aiòder i es va evitar que l’incendi s’estenguera pel parc natural de la Serra d’Espadà, segons el Consorci Provincial de Bombers de Castelló en un comunicat.

Poc abans de les 17.00 hores d’aquest dissabte, el CCE va rebre l’avís, i en un primer moment es van traslladar dues unitats de bombers forestals de Generalitat, dues autobombes, 3 mitjans aeris i una unitat heliotransportada, 1 dotació de bombers del Consorci provincial, 1 agent mediambiental i una unitat de prevenció d’incendis fins a les Fonts d’Aiòder.

Davant la situació, es va establir la situació 1 del PEIF, davant la possible afectació en béns no forestals. En concret, el nivell 1 s’estableix quan una situació d’emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l’extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Una hora més tard, es va augmentar el nombre de dotacions d’extinció d’incendis, amb fins a 7 mitjans aeris i 9 unitats de bombers forestals de la Generalitat, entre altres equips.

A les 20.20 hores es va informar de la retirada de 5 mitjans aeris de l’incendi. Així mateix, l’alcalde de les Fonts d’Aiòder, Jordi Lucena, va confirmar que l’evolució ja era favorable. Ha sigut aquesta nit quan el Centre de Coordinació d’Emergències ha confirmat que l’incendi està estabilitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari