Coronavirus: incidència baixa en el brot de Peníscola però alta en el departament de Vinaròs

La consellera de Sanitat ha destacat el treball dels equips de rastreig per a la detecció precoç del coronavirus en brots com el de Peníscola, encara que hi ha preocupació pels nous casos

Coronavirus: incidència baixa en el brot de Peníscola però alta en el departament de Vinaròs

Els brots de coronavirus continuen creixent en la Comunitat Valenciana, la majoria amb origen en les reunions amb familiars o amistats tant en espais públics com en privats. En aquest punt precisament ha posat l’accent la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la seua última compareixença, on ha destacat el bon funcionament del rastreig però també la necessitat de ser prudents.

Segons l’última actualització de Salut Pública, durant el dilluns es van registrar 3 nous brots en la Comunitat Valenciana, tots ells a la província d’Alacant – dues a Elx amb 4 i 5 casos que provenen de l’àmbit laboral i del social, respectivament, i un a Oriola amb 3 casos que es van originar en l’àmbit laboral -. A més, el nombre de casos positius confirmats amb PCR va augmentar en alguns brots actius a la província de València, tant en la capital com en el municipi de Mislata.

Castelló sembla ser la província que més resisteix a la propagació del virus, encara que amb bones i males notícies. La consellera ha destacat el treball dels equips de rastreig dels centres de salut d’Atenció Primària en els garbellats, claus per a aïllar a les persones contagiades i encapsular 48 brots amb 506 contagis confirmats fins hui en el conjunt de la regió.

En aquest sentit, Barceló va explicar que gràcies a la detecció precoç i a la col·laboració amb les administracions locals i les empreses relacionades, “la incidència en el brot de la discoteca de Peníscola i de Santa Pola (Alacant) va ser baixíssima”. Salut Pública va convocar a la realització massiva de proves PCR a totes les persones que van estar en el club nocturn de Peníscola els dies 11, 12, 13, 14, 15 i 16 i es van sotmetre voluntàriament 588 assistents. Tan sols han donat positiu 59 persones, per la qual cosa menys del 10% de les proves han donat positiu.

No obstant això, Barceló també ha mostrat preocupació pel departament de Salut de Gandia (València) i de Vinaròs, que han registrat 170 dels nous contagis en els últims dies. En el cas del departament castellonenc, el Portal Estadístic de Coronavirus de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública mostra que en els últims 15 dies s’han localitzat 75 persones contagiades – aquestes dades no s’actualitzen diàriament, hi ha un decalatge – amb casos positius a Benicarló (17), Càlig (4), Peníscola (44), la Pobla de Benifassà (1), Traiguera (1) i Vinaròs (8).

Davant el creixement del nombre de brots en el conjunt de la regió, Ana Barceló ha demanat complir amb les normes no sols a les terrasses dels locals d’oci, sinó també en els espais privats, on s’està produint la gran majoria dels casos. A més, ha informat de la contractació de 85 professionals tècnics de documentació que s’uniran als 1.008 rastrejadors i rastrejadores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari