La Diputació de Castelló s'incorpora a Tragsa per a millorar la resposta contra les emergències

José Martí ha qualificat aquesta incorporació com “un gran pas” quant a la millora en la resposta a catàstrofes

La Diputació de Castelló s'incorpora a Tragsa per a millorar la resposta contra les emergències
01/09/2020 -

La Diputació de Castelló formalitzarà pròximament l’entrada de la institució en l’accionariat del grup públic Tragsa, la qual cosa permetrà, en paraules del president, José Martí, “multiplicar els recursos tècnics i humans davant emergències o catàstrofes a la província i reforçar els serveis del nostre Consorci de Bombers”. Com a pas previ, hui mateix s’ha aprovat l’adhesió en comissió.

José Martí ha qualificat aquesta incorporació com “un gran pas” quant a la millora en la resposta a catàstrofes es refereix, perquè a partir d’ara només bastarà una sol·licitud per a disposar “de manera immediata” dels més d’11.000 treballadors i 1.200 màquines que conformen aquesta empresa estatal. Fins ara, la Diputació havia de licitar els serveis de resposta o fins i tot usar a altres administracions com a intermediàries perquè sol·licitaren l’actuació de Tragsa. “Ara, com a part de l’empresa, guanyarem major celeritat a l’hora d’actuar en cas d’emergència”. En aquest sentit, ha recordat que durant el temporal de neu i marítim del passat mes de gener va ser la Generalitat Valenciana qui va haver de sol·licitar el seu suport, amb la peculiaritat que després van treballar sota les nostres ordres”.

La Diputació de Castelló materialitzarà l’entrada en l’accionariat amb la compra d’una acció valorada en 8.225 euros. Actualment, l’empresa pública està participada majoritàriament per l’Estat, a través de la SEPI i l’Administració General de l’Estat, i en menor grau per les comunitats i ciutats autònomes i diputacions provincials i juntes i consells insulars.

El grup Tragsa compta amb tres dècades a la seua esquena donant servei a la província de Castelló, “però serà ara quan es pose per primera vegada al servei directe de la seua institució política més important”. A més, compta amb una seu completament equipada amb maquinària de resposta a emergències. El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha destacat que gràcies a aquesta incorporació “podrem estrényer majors vincles amb altres territoris, ja que els centres de treball es retroalimenten entre ells, intercanviant equipaments i maquinàries depenent de les seues necessitats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari