L'inici del curs escolar es retarda a Castelló

Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 6 de gener, ambdós dies inclosos

L'inici del curs escolar es retarda a Castelló

El curs escolar 2022-2023 retardarà el seu inici a Castelló quatre dies més tard del que es preveu. Després d’escoltar la comunitat educativa en diverses taules de negociació amb els sindicats docents, les patronals d’ensenyament concertat, les famílies i l’alumnat, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha anunciat que les classes començaran el 12 de setembre en tota la Comunitat Valenciana.

Aquest mateix matí el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la mesura amb la qual el 12 de setembre es donarà inici a les classes d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional (FP), en comptes del dia 8 com estava previst.

Els sindicats Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) i Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) havien sol·licitat començar les classes el 12 de setembre perquè actualment s’està negociant el desenvolupament curricular de totes les etapes educatives, que compta amb assignatures noves i que s’han de desenvolupar amb el temps necessari per part del professorat. D’aquesta manera, s’estableix un calendari que compleix amb el mínim de 175 dies establit per la llei.

Segons ha aclarit el departament dirigit per Raquel Tamarit, en el cas dels PFQ i la FPB de segona oportunitat les classes comencen el 14 de setembre, mentre que les EOI inicien curs el 26 de setembre. La formació de persones adultes (FPA) comença el dilluns 19 de setembre.

I quant als ensenyaments artístics de música i dansa en grau elemental i professional; ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny i ensenyaments esportius de règim especial, les classes comencen el dimecres 21 de setembre.

Dies festius del curs 2022-2023 a Castelló

Quant al calendari de dies festius del curs 2022-2023, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha anunciat que, en el cas de Nadal, les vacances van del 23 de desembre al 6 de gener -tots dos dies inclosos-, mentre que les de Pasqua aniran del 6 al 17 d’abril -tots dos inclosos-.

Els festius autonòmics són: dimecres 12 d’octubre, dimarts 1 de novembre, dimarts 6 i dijous 8 de desembre i l’1 de maig.

La conselleria recorda que aquest és el calendari escolar és comú en tota la Comunitat Valenciana, i a partir d’aquest cada ajuntament estableix tres dies no lectius locals, així com els festius locals en el cas que en algun dels dos dies que correspon a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

Per tant, amb la publicació del calendari escolar del curs 2022-2023, els consells escolars municipals (CEM) hauran d’acabar de definir el calendari amb festius i els dies no lectius en cada poble o ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari