Xèrica viatja en el temps aquest cap de setmana amb un gran Mercat Medieval

Del 30 de juny al 2 de juliol se celebra la XXV Fira d’Artesania i Turisme de Xèrica, amb un gran mercat medieval

Xèrica viatja en el temps aquest cap de setmana amb un gran Mercat Medieval

Aquest cap de setmana, Xèrica viatjarà en el temps amb la celebració del XXV Mercat Medieval Dª Teresa Gil de Vidaure, una gran fira d’artesania i turisme que permetrà gaudir de productes i gastronomia artesana, activitats i oficis antics.

Segons ha anunciat l’Ajuntament de Xèrica, el mercat medieval se celebra des d’aquest divendres, 30 de juny, fins al diumenge 2 de juliol i, amb aquesta XXV edició, es rememorarà un any més la creació del senyoriu que Jaume I va entregar a donya Teresa Gil de Vidaure, germen per a la prosperitat de Xèrica.

La fira d’artesania comptarà amb una zona de ludoteca en la qual hi haurà tioviu artesà, jocs d’enginy, taules Da Vinci, estructures musicals, laberint musical i jocs antics. A més, el públic podrà veure de primera mà representacions d’oficis, com l’elaboració de botes, de mel, de resina, l’ús de suro, destil·lació d’alambí, pintura artística, taller de ceràmica Rakú i granja d’animals.

Els actes arrancaran aquest divendres amb el sopar organitzat per la Comissió de Festes de la Divina Pastora en El Mesón, amb l’actuació d’Upsala i Teatrakalacalle. El mercat obrirà les seues portes sols el dissabte i el diumenge.

El dissabte, a les 11.30 hores, s’inaugurarà el mercat, i a partir de les 12.00 hores hi haurà cercaviles musicals, passeig d’oques i exhibició, cercaviles teatrals o desfilades històriques fins a les 14.00 hores. L’activitat es reprén a partir de les 17.00 hores amb més desfilades, xarrades explicatives, personatges d’animació i representacions històriques fins a les 23.00 hores.

El diumenge, el mercat avança la seua obertura a les 10.00 hores i, un dia més, es podrà gaudir de cercaviles musicals i teatrals, d’oques, personatges, exhibicions i xarrades sobre els càtars o els manuscrits. L’horari serà de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 22.00 hores.

Una gran oportunitat per a viatjar així al passat i redescobrir les arrels de Xèrica amb la rememoració de la creació del senyoriu de donya Teresa Gil de Vidaure, una noble del segle XIII clau en la història de la localitat de l’Alt Palància.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari