José Martí activa als responsables tècnics de la Diputació per a impulsar un nou pressupost i definir units l'estratègia de futur per a pal·liar els efectes de la COVID-19

El president de la institució provincial agraeix als funcionaris l’esforç realitzat per a mantindre en marxa la gestió de la Diputació a través del teletreball i els demana el màxim compromís per a atendre les necessitats dels municipis

José Martí activa als responsables tècnics de la Diputació per a impulsar un nou pressupost i definir units l'estratègia de futur per a pal·liar els efectes de la COVID-19
17/04/2020 -

Agraïment i implicació. Són dos dels missatges que ha traslladat aquest matí el president de la Diputació, José Martí, als responsables de les diverses àrees de la institució provincial, amb els qui ha mantingut una reunió per videoconferència per a analitzar el treball desenvolupat fins hui, traslladar-los les necessitats de futur i escoltar les seues propostes amb l’objectiu de redefinir el pressupost de 2020 i treballar ja amb perspectiva de futur de cara a 2021.

En la trobada telemàtica, en el qual han participat prop de 40 responsables dels serveis tècnics de la casa, José Martí ha agraït als assistents “l’eficaç treball desenvolupat des del primer minut amb el sistema del teletreball, que ens està permetent continuar avançant en tots els tràmits que necessiten ara, més que mai, els nostres ajuntaments per a fer front a la pandèmia del coronavirus”.

El president, en aquesta línia, ha traslladat als presents la labor desenvolupada fins hui en tres eixos fonamentals: dotar de liquiditat als ajuntaments, cobrir les seues necessitats en l’adquisició de material de protecció sanitària i reforçar l’atenció social perquè ningú quede desatés. Tot això, segons ha exposat, “gràcies per descomptat a l’esforç de tot el personal de la institució”.

José Martí ha subratllat que, a conseqüència de l’emergència sanitària per la COVID-19, l’equip de govern s’ha vist obligat a modificar, com la resta d’institucions, els seus objectius generals per a aquest 2020, anunciant-los en aquest sentit que s’executarà una reestructuració total del pressupost, reorientant-lo cap a tres eixos fonamentals: la resposta a l’emergència sanitària, la cobertura social i la recuperació econòmica.

El president de la Diputació no ha ocultat que el que queda de 2020 “serà sens dubte difícil”. Per aquest motiu ha encoratjat a tot el personal de la institució a mostrar “el màxim compromís” en qüestions com la redacció de projectes, elaboració de plecs, bases de subvencions i ajudes o tramitació de documentació per a futures licitacions. “Només així, quan isquem de l’actual estat d’alarma, serem capaces de posar donar una espenta a la Diputació per a implicar-nos al màxim en aquest segon tram de l’any”.

Després de recordar que l’equip de govern està treballant des de fa setmanes a posar en marxa un pla d’acció per a crear un fons propi destinat a pal·liar els efectes de la pandèmia, José Martí ha volgut posar en valor també la Declaració Institucional que s’emportarà al ple del pròxim dimarts, “perquè és important que tots els que integrem aquesta institució anem units, a curt i mitjà termini”.

Sobre aquest tema, Martí anima a tots a actuar amb “perspectiva de futur”, sobretot per a anar analitzant les prioritats per a l’any 2021, “un exercici en el qual ja hem d’anar fixant-nos i en el qual cal posar-se a treballar amb imaginació i dedicació, perquè així ens l’exigeix la situació i així hem d’actuar per a estar al costat dels nostres pobles i ciutats”.

La trobada telemàtica ha servit per a compartir el treball desenvolupat entre les diferents àrees de la Diputació. En general, els responsables dels serveis de la casa han volgut posar en valor el “esforç” de l’equip de govern per aplicar totes les mesures de protecció sanitària per al personal de la casa, aplicant immediatament el teletreball, fins i tot abans de la declaració oficial de l’estat d’alarma al país.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari