Martí aposta per l'enfortiment dels ajuntaments mitjançant l'impuls de polítiques de transparència i bon govern

El president de la Diputació signa en el Palau de la Generalitat un conveni amb el president Puig i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies perquè els xicotets ajuntaments guanyen en modernitat, eficàcia i fortalesa

Martí aposta per l'enfortiment dels ajuntaments mitjançant l'impuls de polítiques de transparència i bon govern
16/12/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit en el Palau de la Generalitat a la signatura de l’acord de col·laboració en matèria de Participació, Transparència i Bon Govern entre el govern autonòmic, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les tres diputacions. Es tracta d’un conveni que crea un marc estable de col·laboració entre les institucions signants amb l’objectiu d’avançar en matèria de participació ciutadana i transparència i pretén desenvolupar polítiques de govern obert redissenyant mecanismes conjunts de rendició de comptes.

És una senda per la qual ja ve avançant la Diputació de Castelló, la vocació de la qual és “ajudar al fet que els ajuntaments, especialment els més xicotets, siguen cada vegada més forts i moderns” i, en conseqüència, “guanyen en transparència i accessibilitat de la ciutadania a les dades oficials”.

Així ho ha manifestat el mateix Martí durant la seua intervenció en l’acte de la signatura, on ha explicat que “ho fem per imperatiu legal, per vocació, per necessitat, per ètica i per estètica”. A més, ha subratllat que “del que es tracta és d’enfortir als ajuntaments perquè siguen més eficaços a l’hora d’afrontar el repte demogràfic i la despoblació”. Un objectiu que, segons ha dit, “també inspira el pressupost de 168,3 milions d’euros per a 2021 que aprovem en el dia d’ahir”.

A més, ha afegit el seu convenciment que la transparència ajudarà al fet que els ajuntaments tinguen més possibilitats d’èxit a l’hora d’optar als fons europeus de reconstrucció, “en els quals tantes il·lusions tenim posades”.

El president també s’ha referit a “la ferma aposta per la transparència que ha realitzat la Diputació mitjançant l’activació d’un portal de dades obertes (https://observatorio.dipcas.es), una plataforma d’informació que està al servei dels mitjans de comunicació, els equips d’investigació i docència i la societat en general”.

És una pàgina que ofereix un gran volum de dades referents a accions, projectes i inversions, en la qual és possible accedir a tota mena d’informació, des de la ubicació de cases rurals a punts de recàrrega de vehicles, passant per un mapa d’abocadors o dades de l’INE territorialitzas i comercialitzats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari