José Martí destaca l'aposta de l'aeroport de Castelló per reforçar la seua activitat industrial per a activar l'economia dels municipis de l'entorn

José Martí destaca l'aposta de l'aeroport de Castelló per reforçar la seua activitat industrial per a activar l'economia dels municipis de l'entorn
13/08/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat la importància dels compromisos subscrits hui pel consell d’administració d’Aerocas “perquè ens serviran sens dubte per a convertir l’aeroport en un important focus d’activitat industrial, amb tot el que això suposa per a l’economia dels municipis de l’entorn i de la província en general”.

Martí ha fet aquestes declaracions després de la reunió del consell que, presidit pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha abordat l’activació de projectes vinculats al vessant industrial de l’aeroport. En concret, l’autorització de la signatura del contracte que possibilitarà la posada en marxa d’un centre de manteniment d’avions, així com la creació d’una nova plataforma d’estacionament d’aeronaus, actuacions que està previst que estiguen operatives a la fi del present any.

Per al president de la Diputació, en l’actual context d’incertesa a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19, és fonamental buscar nous camins més enllà del merament turístic”. Per això, considera que “l’aeroport de Castelló, per les seues condicions i ubicació, té totes les opcions per a convertir-se en un pol d’activitat econòmica capaç de generar ocupació i de donar noves oportunitats a les nostres comarques”.

En aquest sentit, José Martí ha volgut valorar el treball desenvolupat pel director general d’Aerocas, Joan Serafí, “perquè gràcies a la seua dedicació i obstinació està aconseguint atraure per a l’aeroport de Castelló l’interés de les empreses per invertir i donar-li l’impuls que es mereix a les instal·lacions aeroportuàries”.

De manera paral·lela, Martí subratlla que no es descuraran les rutes aèries i la promoció turística, “perquè des de la Diputació continuarem apostant de manera decidida per totes les actuacions que siguen necessàries perquè la província, de la mà de l’aeroport, continue sent una de les destinacions turístiques més atractives del mercat nacional”.

El consell d’administració d’Aerocas ha aprovat, d’una banda, la signatura del contracte amb l’empresa Brok-air Aviation Group perquè desenvolupe, durant un període de 15 anys, les activitats de manteniment i estacionament d’avions. L’autorització del contracte arriba després que la companyia presentara un projecte d’implantació en l’aeroport en diverses etapes, que va ser sotmés a informació pública al maig.

En una primera fase, Brok-air construirà un hangar per a manteniment d’avions de 2.500 metres quadrats, que està previst que entre en funcionament a la fi del present any. La instal·lació està dissenyada per a acollir aeronaus de les famílies Boeing B-737, Airbus A-320 i ATR. Aquest hangar serà provisional, ja que Brok-air construirà un de majors dimensions en la futura plataforma industrial de l’aeroport, un projecte que està actualment en fase de licitació.

D’altra banda, Aerocas ha aprovat la proposta de l’empresa e-Cube Solutions, que opera en l’aeroport des de 2019, per a habilitar una nova zona d’estacionament d’avions, que abastarà una superfície de 21.550 metres quadrats i que donarà resposta als plans d’expansió de la companyia. La plataforma tindrà capacitat per a acollir entre 15 i 20 avions de diversa grandària i està previst que estiga operativa a la fi del present any. Aerocas va signar recentment amb e-Cube un contracte de deu anys per al desenvolupament de les activitats d’estacionament i desmuntatge d’avions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari