José Martí trasllada al ministre Luis Planas la qualitat dels productes de Castelló Ruta del Sabor

El president de la Diputació rep en Fitur al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, amb qui ha analitzat també el programa ministerial de Camins Naturals d’España

José Martí trasllada al ministre Luis Planas la qualitat dels productes de Castelló Ruta del Sabor
22/05/2021 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha rebut en l’estand del Patronat Provincial de Turisme de Fitur al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, qui s’ha interessat pels projectes turístics de la província i el treball desenvolupat durant aquests mesos de pandèmia amb l’objectiu d’estar en bona disposició per a afrontar la pròxima campanya turística. José Martí ha aprofitat la visita per a traslladar al ministre la marca Castelló Ruta de Sabor, la plataforma impulsada des de la Diputació de Castelló per a promocionar el desenvolupament i la competitivitat dels productes agroalimentaris de la província, així com de la gastronomia i del sector turístic vinculat a la marca.

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació impulsa des de fa anys Aliments d’Espanya, marca que, com ha destacat en Fitur Luis Planas, és un dels elements més innovadors i amb major recorregut internacional per a la difusió i valoració de la riquesa i varietat dels aliments espanyols. En aquest sentit, José Martí ha destacat el treball que s’està desenvolupant des de la Diputació a través de Castelló Ruta de Sabor, “que recull productes de qualitat que en res desmereixen al d’uns altres del territori nacional”. Martí ha valorat davant el ministre ”el treball i l’esforç que realitzen per valorar els productes del nostre territori”, per la qual cosa han parlat d’estudiar fórmules de treball conjunt amb Aliments d’Espanya.

Sota el concepte d’Aliments d’Espanya el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha definit una estratègia per a enaltir la qualitat dels aliments i prestigiar el sistema agro-alimentari espanyol. L’alimentació, segons el MAPA, ha de considerar-se “l’ingredient principal o base d’una recepta que inclou altres ingredients com l’esport, la gastronomia, la cultura, la moda o el turisme, el medi ambient i la salut”, aspectes que, segons subratlla José Martí, “són plenament compartits des de la Diputació amb Castelló Ruta del Sabor”.

D’altra banda, José Martí i Luis Planas han parlat del turisme sostenible a través la Xarxa de Camins Naturals d’Espanya, que té més de 10.300 quilòmetres d’antigues vies pecuàries, infraestructures ferroviàries, camins abandonats, senderes de ribera i altres rutes recuperats per a un ús públic, esportiu, cultural, pedagògic, recreatiu i turístic. Martí, en aquest sentit, ha recordat el “potencial” que tenen les comarques castellonenques per a formar part de la Xarxa. Finalment, Luis Planas s’ha compromés a visitar Castelló a curt termini per a tractar les necessitats de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari