José Martí anuncia 9 reunions de la taula de diàleg aquesta setmana per a la reactivació econòmica i social de la província

José Martí anuncia 9 reunions de la taula de diàleg aquesta setmana per a la reactivació econòmica i social de la província
04/05/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que dimecres que ve dia 6 de maig començaran les reunions de la taula de diàleg que s’ha constituït en la institució per a analitzar la situació en la qual es troba la província arran de l’emergència sanitària originada per la COVID-19 i adoptar mesures que ajuden a afrontar la recuperació econòmica i social del territori. Entre el dimecres i el divendres se celebraran nou trobades, tres per dia, la qual cosa en la seua opinió «suposa una molt bona notícia perquè llança un missatge d’unitat de tots els partits representats en la Diputació en un moment com l’actual en el qual la societat espera, més que mai, que sapiem estar a l’altura de les circumstàncies». Sobre aquest tema ha assenyalat que «estic convençut que anem en la bona direcció, perquè he detectat en tots els grups voluntat de consens i diàleg». Ha afegit que «aquest no és temps de polèmiques, sinó d’acostar el muscle i trobar solucions».

El president ha detallat que el calendari de reunions és el següent:

– Dimecres 6 de maig. Amb empresaris, pimes i autònoms i sindicats.

– Dijous 7 de maig. S’abordarà la problemàtica dels sectors de l’Agricultura, Pesca i Ramaderia, Benestar Social i Cultura i Esports.

– Divendres 8 de maig. Els assumptes a tractar seran grans ciutats, xicotets municipis i Ciència i Innovació.

Les reunions estaran presidides per José Martí i comptaran amb dos representants de cadascun dels grups presents en el ple de la Diputació: PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans. També hi haurà representants dels diferents sectors afectats.

A la taula empresarial s’ha convidat a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana a Castelló, la Cambra de Comerç de Castelló, l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), l’Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (ANFFECC), l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica (ASEBEC), l’Associació Provincial d’Empreses de la Construcció de Castelló, l’Associació Professional d’Exportadors de Fruita de la Província de Castelló (ASOCIEX), l’Associació d’Empreses Químiques de la Comunitat Valenciana (QUIMACOVA), l’Associació Empresarial Castellonenca de Transport de Mercaderies per Carretera i PortCastelló.

Per a la trobada sobre les petites i mitjanes empreses s’ha citat a representants de Castelló Confecomerç, COVACO Castelló, Associació de Treballadors Autònoms (ATA) de Castelló, Associació de Joves Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Castelló (AJE), Associació de Tallers de Reparadors d’Automòbils i Uns altres (ASTRAUTO) i Gremi de Perruqueries..

Pel que respecta a l’activitat sindical s’ha cursat invitació a UGT, Comissions Obreres, CSIF i USO.

Per a abordar els problemes dels sectors agrícola i ramader s’ha contactat amb FEPAC-ASAJA, la Unió de Llauradors i Ramaders, Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, la Indicació Geogràfica Protegida Vins de Castelló, la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, la Confraria Provincial de Pescadors (Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Castelló i Borriana), el Comité d’Agricultura Ecològica, l’Associació de Fabricants de Formatge de la Comunitat Valenciana i representants de la ramaderia de lídia.

Per a parlar de Benestar Social s’ha convidat a Creu Roja, Càritas, Banc d’Aliments, Cocemfe, Associació de Familiars d’Alzheimer, Associació Espanyola Contra el Càncer, l’ONCE, Patim i Col·legi Oficial de Treballadors Socials.

Pel que respecta a Cultura i Esports els convidats són Avetid, Federació Provincial de Bandes de Música, Vicerectorat de Cultura de l’UJI, Macvac, Fundació Caixa Castelló, Gremi de Llibreters, Trovam i les federacions de la Comunitat Valenciana d’Atletisme, Futbol, Ciclisme, Bàsquet, Natació, Tenis i Triatló.

Estan cridades a parlar de grans ciutats les alcaldesses i els alcaldes dels 8 municipis de la província de més de 20.000 habitants. Sobre els xicotets municipis debatran les presidentes i els presidents de les 8 mancomunitats de la província, la Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló (Fedetcas) i les agrupacions de municipis.

Finalment, per a abordar la realitat del sector de la Ciència i Innovació s’ha contactat amb l’UJI, l’Espaitec, el CEEI, l’ITC i Xarxa TEC.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari