José Martí visita Segorbe i mostra tot el suport de la Diputació a les tradicionals entrades de cavalls i bous

La corporació provincial subvenciona amb 12.900 euros aquestes festes que estan declarades d’Interés Turístic Internacional

José Martí visita Segorbe i mostra tot el suport de la Diputació a les tradicionals entrades de cavalls i bous
10/09/2019 -

El president de la Diputació, José Martí, s’ha desplaçat en la jornada de hui fins a Segorbe per a testimoniar el suport de la institució a les festes de la localitat i a les seues espectaculars entrades de cavalls i bous, declarades d’interés turístic internacional. Al costat de les de la Magdalena en la capital, són les úniques a la província que compten amb aquesta consideració.

Martí, que ha presenciat l’entrada des de la tribuna d’autoritats al costat de l’alcaldessa, Mari Carmen Climent; els diputats provincials Santi Pérez, Ruth Sanz, Tania Baños, Abel Ibáñez i María Jiménez, i el senador Pep Grau, té previst tornar a Segorbe dijous que ve.

Perquè del que es tracta és “donar el màxim suport a les nostres festes i tradicions, molt admirades i valorades fora de la nostra província, que compten amb una emoció i una plasticitat que són difícils de trobar en un altre tipus d’esdeveniments”. Un suport que se substancia amb la presència física del president de la Diputació i amb una subvenció de 12.900 euros.

José Martí ha lamentat l’incident que s’ha produït en l’entrada de hui, en el qual s’han vist afectats un genet i un cavall, i espera una ràpida recuperació de tots dos.

El president de la Diputació ha manifestat davant els mitjans que “encara que és la primera vegada que he vist l’entrada des de la tribuna, és una festa que conec bé, perquè he vingut moltes vegades a veure-la; Segorbe és una cita anual obligada per als qui vivim als pobles circumdants”. De fet, ha afegit, “des que he arribat he tingut l’ocasió de saludar a diverses persones del poble del qual sóc alcalde, Suera”.

La de hui és la segona visita en pocs dies del president Martí a les festes de Segorbe perquè com ha recordat, “també vaig estar acompanyant a l’alcaldessa en la processó de la nostra Senyora de l’Esperança”.

“Vinc per plaer i també perquè crec que és l’obligació dels governants; a la gent li agrada que estiguem a prop i que participem de la festa perquè cal tindre en compte que nosaltres som mers servidors públics que estem al servei de la ciutadania que és, en última instància, la que realment mana”.

El president ha comentat finalment que les entrades de bous de Segorbe uneixen als dos animals que estèticament li semblen més bells: el cavall i el bou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari