José Martí se suma a la sol·licitud al Govern d'un Pla de Viabilitat de la Pesca Mediterrània efectuada pel sector

José Martí se suma a la sol·licitud al Govern d'un Pla de Viabilitat de la Pesca Mediterrània efectuada pel sector
22/05/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha mostrat el seu “total suport” al sector pesquer de la província de Castelló i se suma al decàleg consensuat pels representants de les organitzacions pesqueres i les administracions autonòmiques de la Comunitat Valenciana i Catalunya, en el qual se sol·licita l’elaboració d’un Pla Global de Viabilitat de la Pesca Mediterrània que contemple l’existència d’un sistema pesquer mediterrani que constitueix un tot coherent i interconnectat.

Es tracta d’un document remés recentment pels signants del mateix a la Secretaria General de Pesca del Govern d’Espanya, en el qual també s’advoca per la reforma del reglament europeu sobre la gestió de la pesca, en nom d’una major flexibilitat per a la pràctica de les modalitats de costanera i profunditat, així com l’augment de la quota pesquera de la tonyina roja i altres espècies.

El president assenyala que “el nostre compromís amb la sostenibilitat ha de ser compatible amb l’adopció de mesures que ajuden a consolidar mínimament a un sector que ve arrossegant una crisi que ja dura diverses dècades i necessita de l’ajuda de les administracions públiques competents, fonamentalment, la Unió Europea”.

Martí ha afegit que “som conscients de la greu situació en la qual es troba el sector, que en els últims anys ha perdut un important nombre d’embarcacions i treballadors”. Davant semblant conjuntura, assegura que “sí, o sí, cal ajudar a la pesca”, de la qual valora “la seua importància com a sector productiu i la seua incidència en la consolidació de la província de Castelló com a destí de turisme gastronòmic, en el qual la qualitat dels seus peixos i mariscos resulta determinant”.

El president espera que el sector també puga beneficiar-se de les ajudes europees de reconstrucció enfront de la Covid-19 Next Generation EU i del Programa Operatiu del Fons Europeu Marítim Pesquer i Aqüícola període 2021-2027 (FEMPA).

Segons explica, “és necessari que entre tots sapiem crear consensos que resulten beneficiosos per a la pesca mediterrània, alguna cosa que ja es practica en la Diputació de Castelló, en l’últim ple de la qual els quatre grups representats en el mateix van aprovar una moció de suport al sector”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari