José Martí trasllada a la subdelegada del Govern la petició de les alcaldesses i els alcaldes d'agilitar amb fons europeus les actuacions en la costa de Castelló

Soledad Ten ha posat en valor que ara es comença a actuar per Almenara després de superar un procés que ha tingut importants condicionants administratius i mediambientals

José Martí trasllada a la subdelegada del Govern la petició de les alcaldesses i els alcaldes d'agilitar amb fons europeus les actuacions en la costa de Castelló
24/05/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha plantejat a la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, la possibilitat d’escometre amb els fons europeus de reconstrucció Next Generation EU les actuacions de protecció i recuperació pendents en el litoral nord i sud de la província. Es tracta d’una trobada que s’ha celebrat en la Subdelegació del Govern a Castelló, en la qual també ha participat la diputada provincial de Medi Natural, Maria Jiménez. Els representants de la Diputació han acudit “com a ajuntament d’ajuntaments, per a traslladar al Govern d’Espanya les demandes de les alcaldesses i els alcaldes de les poblacions afectades”, segons ha manifestat Martí.

Tant el president com la diputada de Medi Natural han posat de manifest la necessitat d’accelerar al màxim les actuacions previstes en el Pla Estratègic Nacional per a la Protecció de la Costa, “per ser la de Castelló una província eminentment turística, en la qual el sector representa el 13% del PIB”.

El president considera una bona notícia l’inici d’aquestes actuacions a Almenara, però entén que “després de molts anys d’espera, és necessari accelerar el procés en el conjunt de la província”. En aquest sentit, ha mostrat la seua disposició a presentar una manifestació d’interés per a poder accedir als fons europeus.

A més, la Diputació farà arribar a la Subdelegació amb la major celeritat possible diferents problemàtiques i suggeriments que preocupen en les localitats afectades, per al seu trasllat al Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Per part seua, la subdelegada Ten ha posat en valor que “Costas té dissenyada una estratègia” i que “sent realitat que el procés ha sigut lent per la seua complexitat i perquè ha sigut necessari sortejar importants condicionants administratius i ambientals, ara es comença a actuar des d’Almenara i el Govern treballa per a donar-li un impuls a les actuacions pendents”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari