José Martí visita les obres que s'executen a Navajas, Matet i Gaibiel per valor de 165.000 euros

El presidente destaca que el programa de medidas aplicadas en 2020 permiten que los ayuntamientos dispongan de más recursos

José Martí visita les obres que s'executen a Navajas, Matet i Gaibiel per valor de 165.000 euros
15/07/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, i els diputats de Cooperació amb els Ajuntaments i Desenvolupament Rural, Ximo Huguet i Santi Pérez, s’han dirigit en la jornada de hui fins a les poblacions de Navajas, Matet i Gaibiel a la comarca de l’Alt Palància, per a visitar obres executades amb càrrec al Pla 135 per un muntant global de 165.526 euros. Martí ha destacat que «el renovat Pla 135 és fonamental per als pobles xicotets d’interior, que estan molt ben cuidats pels seus ajuntaments». En aquest sentit, ha posat en valor les millores introduïdes en la present edició per l’equip de govern del canvi consistents en «la discriminació econòmica positiva a favor dels municipis amb menys habitants, que els ajuntaments es puguen quedar amb les baixes de les obres sense retornar-les a les arques de la Diputació i que fins al 50% de la quantitat assignada es puga destinar a despeses corrents». El president ha assenyalat que «tan important com la realització d’obres és la prestació de serveis, un objectiu en el qual la Diputació està fent costat als xicotets ajuntaments, fonamentalment, a través de l’àrea de Benestar Social».

Navajas

El president i els diputats han visitat a Navajas al costat de l’alcaldessa, Patricia Plantado, les obres de pavimentació de l’últim tram del carrer Major i de la plaça de l’Olmo, que deu el seu nom a l’exemplar que en 2019 va ser reconegut per Bosques sin Fronteras i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació com a arbre d’Espanya. Al carrer Major s’han substituït l’asfalt i les voreres per a col·locar llambordes embellidors que eliminen desnivells i proporcionen accessibilitat. El pressupost d’aquestes obres és de 65.900 euros. Posteriorment, la comitiva s’ha desplaçat fins al consultori mèdic auxiliar en el qual també s’han emprés treballs de fusteria i en la coberta amb càrrec al Pla 135 per valor de 10.000 euros.

Matet

La visita a Matet ha sigut per a comprovar el bon estat en el qual han quedat el carrer Alt i el carrer Cantó després de les obres de pavimentació que han suposat una inversió de 39.500 euros. Segons l’alcaldessa, Rosa Guillermo, s’ha fet un treball d’empedrat de la via que «contribueix a embellir-la» i que «estètica i formalment es correspon amb les actuacions que en anteriors exercicis s’han realitzat en altres carrers del poble amb els fons del Pla 135».

Gaibiel

Pel que respecta a Gaibiel, s’ha executat el projecte d’asfaltat i condicionament del camí d’accés a la Torre, lloc que rep nombroses visites per tindre la consideració de Bé d’Interés Cultural. El pressupost de l’actuació és de 50.126 euros. Segons l’alcaldessa, Esther Giralte, l’obra ha complit un doble objectiu: afavorir l’activitat econòmica de les empreses que tenen la seua seu al començament de la via i facilitar l’accés a la Torre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari