La Diputació coordina la presentació de projectes per a aconseguir fons europeus destinats a afrontar el repte demogràfic i reactivar Castelló

El president de la Diputació, José Martí, ha rebut en el Palau a l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero i ha destacat “la importància de caminar junts per a aconseguir d’Europa el suport adequat que impulse la recuperació de la província”

La Diputació coordina la presentació de projectes per a aconseguir fons europeus destinats a afrontar el repte demogràfic i reactivar Castelló
21/12/2020 -

 La Diputació de Castelló “afrontarà de forma decidida el gran repte que suposa Europa perquè som conscients de la importància dels fons que arriben de Brussel·les per a reactivar la província”. Així ho ha destacat hui el president de la institució, José Martí, després de la reunió mantinguda amb l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero, amb qui ha analitzat totes les opcions que existeixen a Europa “perquè la Diputació es convertisca en una institució clau per a desenvolupar els projectes que ajuden a impulsar l’economia i modernitzar el model productiu”.

La Diputació, en aquest sentit, està treballant en la presentació de projectes per a afrontar sobretot el repte demogràfic i la lluita contra la despoblació, “i per a nosaltres és molt important tindre el suport d’Inmaculada Rodríguez-Piñero, que tant està treballant a Europa en defensa dels interessos dels espanyols, dels valencians i dels castellonencs”, ha destacat Martí, que ha estat acompanyat en la reunió pel diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez.

El president de la institució provincial ha agraït a l’eurodiputada “que es posen a la nostra disposició per a aquest any 2021 que tant ens exigirà”. De fet, ja han avançat la possibilitat de realitzar una reunió a Brussel·les a curt termini per a estudiar futures accions.

De moment, el primer pas que donarà la Diputació de Castelló és presentar propostes per a estar presents en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern, que inclouran projectes vinculats a la transició energètica, la connectivitat digital, la transformació social o la despoblació.

Inmaculada Rodríguez-Piñero, per part seua, ha deixat palesa que “aquest és el moment de les diputacions, que són institucions fonamentals per a fer front al repte demogràfic” i que tenen a Europa “una porta oberta a la qual anomenar”. L’eurodiputada ha agraït a José Martí “la seua clara resolució per a treballar junts, aconseguir que els fons europeus ajuden a la recuperació de la província i fer front a la crisi econòmica i social” provocada per la pandèmia de la Covid-19.

En aquesta línia, Rodríguez-Piñero ha mostrat la seua disposició a coordinar “una visita del president de la Diputació a Brussel·les, on tindrà una agenda institucional que es mereix Castelló”. Així mateix, ha deixat patente la seua total disposició a “ajudar al fet que la Diputació elabore els projectes que tenen cabuda en els fons europeus i que tan rellevants poden ser per als pobles de la província”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari