La Diputació i AMUFOR impulsen tallers formatius de gestió forestal per a les brigades Emergeix

La Diputació i AMUFOR impulsen tallers formatius de gestió forestal per a les brigades Emergeix
31/10/2021 -

La Diputació i l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana (AMUFOR) han organitzat per al mes de novembre en les diferents comarques de Castelló uns tallers divulgatius sobre gestió forestal i silvicultura mediterrània. Són sessions formatives que es programen per a millorar la capacitació de les brigades Emerge que finança la Generalitat Valenciana i que es despleguen en el territori en col·laboració amb els ajuntaments per a desenvolupar accions previstes en els plans o procediments d’emergència en l’àmbit forestal.

Ho ha anunciat la diputada de Medi Natural, María Jiménez, qui ha explicat que són unes accions que es realitzen per primera vegada a la província de Castelló, en les quals els integrants de les brigades rebran informació sobre les espècies o proteccions especials de sòl amb les quals es poden trobar.

La diputada també s’ha referit al fet que en 2021 la Diputació de Castelló s’ha adherit per primera vegada a AMUFOR, circumstància que comporta una aportació econòmica de 15.000 euros.

María Jiménez defensa la celebració d’aquests tallers que estan orientats “a millorar la integritat del bosc i la seguretat de les persones”, i “contribueixen a combatre el fenomen de la despoblació perquè els nostres espais verds tenen moltes possibilitats de ser explotats de manera sostenible”.

La diputada destaca que l’activació de les brigades Emerge per part de la Generalitat Valenciana permet que persones que resideixen a l’interior de la província puguin treballar als seus pobles i no es desplacin a la costa a residir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari